Skip to main content

ΝΔ: Εκλογικό συνέδριο το Δεκέμβριο, με αλλαγή Αυγενάκη...

Αναβαθμίζονται οι ΝΟΔΕ, προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης στη σύνοδο των προέδρων. Στη ΔΕΘ οι πολίτες θα γνωρίζουν τι να περιμένουν από μια κυβέρνηση ΝΔ.

Εκλογικό συνέδριο τον Δεκέμβριο και αλλαγή του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, εξήγγειλε στη σύνοδο των προέδρων των ΝΟΔΕ όλης της χώρας, που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αναγγελία μάλιστα της αλλαγής του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής έγινε προς τους προέδρους των Νομαρχιακών Οργανώσεων της ΝΔ, με τον κ. Αυγενάκη να κάθεται δίπλα στον κ. Μητσοτάκη και εξέπληξε πολλούς. Μάλιστα, για να δείξει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τόνισε ότι όλες οι αποφάσεις για αλλαγές που θα γίνουν μέχρι το συνέδριο θα ληφθούν με τον κ. Αυγενάκη, όπως και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θα έχει ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, που προφανώς θα ανακοινωθεί στο συγκεκριμένο συνέδριο.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τα κομματικά στελέχη ότι ο προγραμματισμός του συνεδρίου για το Δεκέμβριο ισχύει αν δεν γίνουν νωρίτερα εθνικές εκλογές (τον ερχόμενο Οκτώβριο), ενώ το χαρακτήρισε «εκλογικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε επίσης αναβάθμιση του ρόλου των ΝΟΔΕ, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παράταξης, μέσω του καταστατικού και του κανονισμού λειτουργίας του κόμματος.

Επίσης, έδωσε και μια γεύση της προετοιμασίας που γίνεται από τη ΝΔ εν όψει ΔΕΘ. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνει στους πολίτες κατανοητό το πρόγραμμα της ΝΔ, χωρίς να το εξαγγείλει, αλλά να πάρουν μια γεύση, ώστε να ξέρουν τι να περιμένουν από τη ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση.

Την πρώτη μέρα της συνόδου, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ από όλη τη χώρα (συμμετείχαν σε ποσοστό σχεδόν 95%, αφού δεν έδωσαν το παρών μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού), ενημερώθηκαν από τους τομεάρχες του κόμματος για τις θέσεις της ΝΔ ανά τομέα, ενώ οι τελευταίοι επιχείρησαν τομεακά να αποδομήσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και να μεταφέρουν την οπτική της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης την Κυριακή ζήτησε από όλα τα στελέχη εκλογική ετοιμότητα και να κρατήσουν τα μέλη και τον κομματικό μηχανισμό «ζεστό» για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ είπε ότι το μόνο που μπορεί πλέον να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να ορίσει άμεσα ημερομηνία εκλογών, διότι τη χαρακτήρισε καταστροφική για τα εθνικά θέματα και την οικονομία.