Skip to main content

ΝΔ: Επικίνδυνη άγνοια και προχειρότητα για τους δασικούς χάρτες

Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες αγροτικής γης, βλέπουν τις περιουσίες τους μέσα σε μια νύχτα να χάνονται ανήμποροι να αντιδράσουν, λέει ο Κώστας Σκρέκας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με τους δασικούς χάρτες και τις σχετικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, οι οποίες παρατείνουν τις αντιρρήσεις επί των αναρτήσεων έως τις 7 Σεπτεμβρίου, εξαπολύει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας.

«Άλλη μια παράταση στο παρά πέντε από την Κυβέρνηση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες. Συνέχεια σ' ένα επικίνδυνο "παιχνίδι" με την οριστικοποίησή τους, τη στιγμή που χιλιάδες πολίτες, βυθισμένοι στην  απόγνωση, αδυνατούν να πληρώσουν το δασικό χαράτσι, για να σώσουν την περιουσία τους, την τελευταία στιγμή», αναφέρει ο κ. Σκρέκας και προσθέτει: «Ένας νόμος ανερμάτιστος, που αλλάζει κάθε δύο μήνες. Από μια Κυβέρνηση χωρίς σχεδιασμό, με άπειρες προχειρότητες σε καίρια ζητήματα».

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτή της ΝΔ, «χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες αγροτικής γης, βλέπουν τις περιουσίες τους μέσα σε μια νύχτα να χάνονται, ανήμποροι να αντιδράσουν».
 
«Ότι κι αν συμβαίνει - άγνοια, αφέλεια, πειραματισμός ή προχειρότητα της Κυβέρνησης - το αποτέλεσμα είναι πάντα σε βάρος του Έλληνα πολίτη», καταλήγει ο κ. Σκρέκας.