Skip to main content

ΝΔ για Κουφοντίνα: Κανένα δημοκρατικό κράτος δεν εκβιάζεται

Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες, αναφέρει

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης της δεύτερης κατά σειρά απόρριψης του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για να λάβει άδεια από τις φυλακές.

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες», υπογραμμίζει η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα τόσο το βούλευμα όσο και τον ιατρικό φάκελο του Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου.

Η άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος από την εισαγγελέα έρχεται λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες πως ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου για καλύτερη ιατρική παρακολούθηση, γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.v