Skip to main content

ΝΔ: H άλωση του κράτους το μοναδικό πρόγραμμα της κυβέρνησης

Επίθεση Κεφαλογιάννη - Ασημακοπούλου στην κυβέρνηση με αφορμή τις «εξόφθαλμα φωτογραφικές διατάξεις» για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Άλωση του κράτους», με τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με «ημέτερους» καταλογίζουν στην κυβέρνηση η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, και η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του κόμματος, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή τη συνάντηση στις Βρυξέλλες του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρίτ Βεστάγκερ.

«Τη στιγμή που η αξιοπιστία της Ελλάδας βρίσκεται στο ναδίρ, εξαιτίας των ιδεοληπτικών και επικίνδυνων χειρισμών της μοιραίας κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, τη στιγμή που η χώρα παλεύει απομονωμένη να αντιμετωπίσει το οξύτατο προσφυγικό - μεταναστευτικό, ο υπουργός Οικονομίας καλείται να “απολογηθεί” στην αρμόδια Επίτροπο κυρία Βεστάγκερ, για τις εξόφθαλμα φωτογραφικές διατάξεις σχετικά με τη σύνθεση και λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού», επισημαίνουν οι κ. Κεφαλογιάννη και Ασημακοπούλου.

Οι διατάξεις αυτές, όπως σημειώνουν, «“καρατομούν” τους μη αρεστούς στο “καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ" και καθιστούν πειθαρχικό αδίκημα την ανυπακοή στον υπουργό».

«Η μυθοπλασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Ο πρώτος μύθος με τίτλο “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” κατέρρευσε παταγωδώς γιατί στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο σε ψέματα. Ο επόμενος μύθος με τίτλο ‘’Παράλληλο Πρόγραμμα”, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, είναι συνέχεια της προπαγάνδας και του λαϊκισμού της Κυβέρνησης», συνεχίζουν οι κ. Κεφαλογιάννη και Ασημακοπούλου στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι το «το μόνο “πρόγραμμα” της κυβέρνησης είναι το “Πρόγραμμα Άλωσης του Κράτους”».

«Το πραγματικό “πρόγραμμα” περιλαμβάνει τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με “ημέτερους, συγγενείς, φίλους και κομματικά στελέχη”, την επίσπευση των κρίσεων στα Σώματα Ασφαλείας, στη Δικαιοσύνη και στο Στράτευμα, το νομοσχέδιο - παρωδία για την από-κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και βεβαίως την ολομέτωπη επίθεση στις Ανεξάρτητες Αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Ε.Σ.Ρ. και της Επιτροπής Ανταγωνισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.