Skip to main content

ΝΔ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να υποτάξει τα ΜΜΕ στα σχέδιά της

Η Νέα Δημοκρατία δίνει μάχη κατά της φίμωσης των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ, τόνισε η τομεάρχης Τηλεπικοινωνιών Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου

Για απόπειρα «να υφάνει δίκτυα διαπλοκής και να υποτάξει τα ΜΜΕ» κατηγορεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, σε δήλωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας έχει σκοπό να υπενθυμίζει σε όλους τη σπουδαιότητα της ελευθερίας του Τύπου και το χρέος αντίστασης σε κάθε απόπειρα καταπάτησης της ελευθεροτυπίας, ελέγχου της ενημέρωσης και φίμωσης των λειτουργών της. Δυστυχώς, στην πατρίδα μας, η ημέρα αυτή σκιάζεται από την απόπειρα της κυβέρνησης να υφάνει δίκτυα διαπλοκής και να υποτάξει τα ΜΜΕ στα σχέδια της. Την απόπειρα που δρομολογήθηκε με τον αντισυνταγματικό διαγωνισμό για τα κανάλια και συνεχίζεται υποχθόνια» δήλωσε η κ. Ασημακοπούλου.

Τόνισε παράλληλα ότι «η Νέα Δημοκρατία δίνει μάχη κατά της φίμωσης των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ και υπερασπίζεται τον πλουραλισμό και την πολυφωνία, δηλαδή τη Δημοκρατία».