Skip to main content

ΝΔ: Υποβαθμίζουν συστηματικά τα πειραματικά σχολεία

Ο νυν υπουργός Παιδείας συνεχίζει το έργο των προκατόχων του για την υποβάθμιση της λειτουργίας των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, αναφέρει η ΝΔ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για το μέλλον των πρότυπων και των πειραματικών σχολείων κατέθεσαν η αρμόδια τομεάρχης της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές τομεάρχες Γιάννης Ανδριανός, Μαρία Αντωνίου και Χρήστος Κέλλας.

«Ο νυν υπουργός Παιδείας συνεχίζει το έργο των προκατόχων του όσον αφορά στην υποβάθμιση της λειτουργίας των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων της χώρας. Με τη θητεία της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) να έχει λήξει από τις 31/12/2018, χωρίς να έχουν κινηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για τον ορισμό νέας, και τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια (ΕΠΕΣ) να λειτουργούν με ελλιπή σύνθεση, τα σχολεία, σήμερα, στερούνται την εποπτεία και την επιστημονική στήριξη, που είναι απαραίτητες για την ακώλυτη λειτουργία τους» δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Όπως παρατήρησε η ίδια, αντί να ενισχύονται και να αναβαθμίζονται, τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία συστηματικά υποβαθμίζονται, κυρίως, λόγω της ιδεοληψίας της κυβέρνησης.

«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για το πλαίσιο λειτουργίας των εν λόγω σχολείων» πρόσθεσε, καλώντας τον υπουργό να απαντήσει «πότε σκοπεύει να ορίσει τη ΔΕΠΠΣ και να εκκινήσει τη διαδικασία στελέχωσης των ΕΠΕΣ, καθώς και αν σκοπεύει να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές ως προς το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων αυτών και προς ποια κατεύθυνση».