Skip to main content

ΝΔ: Μειώνουν την ανεργία με μερική απασχόληση και μισθούς 371 ευρώ

Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Οκτωβρίου, είναι τα χειρότερα που υπήρξαν ποτέ, αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης

Η μείωση της ανεργίας στη χώρα συντελείται με πολύ αργά βήματα, ευέλικτες μορφές απασχόλησης και χαμηλούς μισθούς. Αυτό επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία σε σχόλιό της για τα στοιχεία της Εργάνης, που έδειξαν ότι τον Οκτώβριο κατεγράφη η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών, με αρνητικό ρεκόρ 120.000 χαμένων θέσεων και τη μερική απασχόληση να σκαρφαλώνει στο 62,05%.

«Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Οκτωβρίου, είναι τα χειρότερα που υπήρξαν ποτέ. Από τη μια το αρνητικό ρεκόρ στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης και από την άλλη -στα ποιοτικά χαρακτηριστικά- η εκτόξευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις» τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρει η μείωση της ανεργίας έρχεται με μισθούς 317 ευρώ για έναν στους τρεις και αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Εξοπολύει δε πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, καθώς όπως λέει με αποκλειστική ευθύνη της δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον με χαμηλή ανάπτυξη που πλήττει την αγορά εργασίας, με θύματα εργαζόμενους και ανέργους.