Skip to main content

ΝΔ: Νόμιμη και γνωστή η συμμετοχή της Μαρέβα Μητσοτάκη σε offshore

Όπως φαίνεται στα έγγραφα των Paradise Papers, η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ συμμετείχε με 50% σε offshore εταιρεία με έδρα τα νησιά Κέιμαν.

Καθόλα νόμιμη και δημοσίως γνωστή χαρακτήρισαν τη συμμετοχή της Μαρέβα Μητσοτάκη με 50% σε offshore εταιρεία με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική, όπως εμφανίζεται στα Paradise Papers, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφεραν, η εν λόγω εταιρεία αναγράφεται ακόμα και στο δημόσιο βιογραφικό σημείωμα της κ. Γκραμπόφσκι και δεν αποτελεί τίποτε κρυφό.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι σημερινό δημοσίευμα για τη μετοχική συμμετοχή της κ. Γκραμπόφσκι στην εταιρεία, είχε αρχικά δημοσιοποιηθεί πριν ένα χρόνο σε άλλη εφημερίδα, όμως στον έλεγχο που ακολούθησε δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο.

«Η Μαρέβα είναι προπέτασμα καπνού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κρύψει τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η εταιρεία προκάλεσε μάλιστα οικονομική ζημία στην κ. Γκραμπόφσκι και δραστηριοποιήθηκε μόνο κατά την περίοδο 2010-2012, διάστημα κατά το οποίο το ζεύγος Μητσοτάκη βρισκόταν σε διάσταση.

Προσέθεσε πως θεματοφύλακες της επιχείρησης ήταν οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί JP Morgan και Goldman Sachs, που αποτελούν εγγύηση για τη νομιμότητα όλων των δραστηριοτήτων. Ξεκαθάρισε πως η κ. Γκραμπόφσκι ουδέποτε έχει βγάλει παρανόμως κεφάλαια από την Ελλάδα, ούτε έχει «ξεπλύνει» χρήματα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για «κέντρο διανομής» ειδήσεων του Μεγάρου Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κάνουν «copy paste» παλιές ειδήσεις.