Skip to main content

ΝΔ: Ο Πολάκης συμβολίζει τη χυδαιότητα της κυβέρνησης

Η ανάρτησή του αμφισβητεί τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος που στηρίζεται στην αρχή του κράτους δικαίου, λέει ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Ο υπουργός Πολάκης συμβολίζει τη χυδαιότητα, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αυτής της κυβέρνησης, αναφέρει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση παραγραφής φορολογικών αξιώσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι η επίμαχη ανάρτηση του κ. Πολάκη δεν προσβάλλει απλώς τους δικαστές, αλλά αμφισβητεί τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος που στηρίζεται στην αρχή του κράτους δικαίου.

«Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του στη Δικαιοσύνη έχουν γίνει πια ανεξέλεγκτες. Τελευταίο “θύμα”  του  οι ανώτατοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εξέδωσαν ομόφωνη απόφαση για το ζήτημα του χρόνου παραγραφής των φορολογικών ελέγχων, βάζοντας τέλος στην ομηρεία χιλιάδων πολιτών», πρόσθεσε.  

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι «η εξέλιξη αυτή, προφανώς δεν άρεσε στον υπουργό, που έχει αναλάβει εργολαβικά να πετάει λάσπη στους δικαστές, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του χώρου της Υγείας στην αντιμετώπιση των οποίων έχει πλήρως αποτύχει».  

Κατά τον βουλευτή της Ν.Δ., οι επιθέσεις αυτές δεν προσβάλλουν μόνο το θεσμό της Δικαιοσύνης, που βάζει φρένο στο κρεσέντο αντισυνταγματικότητας αυτής της κυβέρνησης, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον  κ. Τσίπρα που εξακολουθεί να τον στηρίζει.