Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΝΔ: ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για «παρακράτος» στη δικαιοσύνη μετά την κατάθεση του Παναγιώτη Αθανασίου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Για έναν ακόμα κορυφαίο εισαγγελικό λειτουργό, τον τέως οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, που «έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων τής τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφων», κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή «τις αποκαλύψεις περί λειτουργίας παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης».

Όπως αναφέρει η Πειραιώς, «"Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου" δήλωνε σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλο και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας» σημειώνει σε σχετική τοποθέτηση το Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «ψεύτη και βραδυφλεγή» τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση της Novartis (διαβάστε περισσότερα εδώ).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ