Skip to main content

ΝΔ προς κυβέρνηση: Διαψεύστε τα περί τέλους διανυκτέρευσης

Τυχόν επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα για τις επιχειρήσεις του κλάδου, προειδοποιεί η ΝΔ

Κάλεσμα στην κυβέρνηση «να διαψεύσει σήμερα, ρητά και κατηγορηματικά», το σενάριο που θέλει το υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, απευθύνουν η Συντονίστρια της Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή.

«Η φοροεπιδρομική μανία της Κυβέρνησης απέναντι σε οτιδήποτε παραγωγικό εξελίσσεται σε μάστιγα για την ελληνική οικονομία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:

«Η φημολογούμενη πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, ανάλογα με τα αστέρια των καταλυμάτων, δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στο σύνολο του τουριστικού τομέα.

»Την ίδια ώρα που ο τουριστικός κλάδος προσπαθεί μόνος του, χωρίς την συμπαράσταση της πολιτείας, να διασώσει τη φετινή τουριστική περίοδο από τις αρνητικές συνέπειες της τραγικής διαχείρισης της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης από την Κυβέρνηση, η επιβεβαίωση ενός τέτοιου σεναρίου θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην οικονομική βιωσιμότητα.

»Θα προσφέρει ένα ακόμη ανέλπιστο "δώρο" σε διεθνείς τουριστικούς ανταγωνιστές, σε συνέχεια της αύξησης του Φ.Π.Α. στην εστίαση, στα ξενοδοχεία, αλλά και της επικείμενης κατάργησης της έκπτωσης 30% του Φ.Π.Α. στα Ελληνικά νησιά.

»Καλούμε την Κυβέρνηση να διαψεύσει σήμερα, ρητά και κατηγορηματικά, το συγκεκριμένο σενάριο.

»Να δώσει τέλος σε μια φημολογία που μόνο κακό κάνει στον ελληνικό τουρισμό και στραγγαλίζει το δυναμικότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας».