Skip to main content

ΝΔ: Θέλουμε οι πολίτες να υπερψηφίσουν το κυβερνητικό μας σχέδιο

Συνέντευξη του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μαστρογεωργίου, στη Voria.gr για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Στη συνέντευξή του στη Voria.gr ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου, επισημαίνει την κρισιμότητα των εκλογών της 26ης Μαΐου για την ίδια τη χώρα και την αλλαγή πολιτικής που επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μαστρογεωργίου επισημαίνει ότι η ΝΔ επιδιώκει να κερδίσει τις εκλογές όχι επειδή οι πολίτες θα καταψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή θα υπερψηφίσουν το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ.

Για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και πως αυτό θα επηρεάσει τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τις επόμενες βουλευτικές, ο κ. Μαστρογεωργίου τονίζει ότι με κυβέρνηση της ΝΔ υπάρχει μια πιθανότητα να αμβλυνθούν οι προεκτάσεις της συμφωνίας, ενώ μιλά και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία και λίγο πριν από την κάλπη ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να συγκρατήσουν οι πολίτες από εσάς;

Είμαστε λίγο πριν από μία σημαντική εκλογική αναμέτρηση για την εξέλιξη της πολιτικής ζωής του τόπου, για το μέλλον της ΕΕ και κυρίως για τις προοπτικές των πολιτών. Ύστερα από τέσσερα χρόνια οι πολίτες έχουν πια τη δυνατότητα να στοχαστούν, να αναλογιστούν, να ζυγίσουν πρόσωπα, κόμματα και συμπεριφορές.

Η ΝΔ και ο μεστός αντιπολιτευτικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην αμετροέπεια, την έπαρση, την υστεροβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα.

Θέλουμε τη νίκη που θα προέλθει όχι μόνο από την καταψήφιση της Κυβέρνησης, αλλά κυρίως από την υπερψήφιση του δικού μας σχεδίου, για λιγότερους φόρους παντού και για όλους, για πολλές καλές νέες θέσεις απασχόλησης και για μία αξιοπρεπή κοινωνία που θα βάζει στόχους.

Στη βόρεια Ελλάδα και λόγω του "σκοπιανού" υπάρχει πιθανότητα μικρότερα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ να έχουν αυξημένα ποσοστά. Σας ανησυχεί αυτό το ενδεχόμενο;

Από το 2012 και μετά η ΝΔ είχε στα "δεξιά" της όπως λέτε διάφορα κόμματα και σχηματισμούς που επιδιώκουν τον ακρωτηριασμό του κόμματος προς όφελος τους.

Η ΝΔ επέδειξε εθνικά υπεύθυνη και πολιτικά δικαιωμένη στάση στο «Μακεδονικό». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μη διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Οι Μακεδόνες γνωρίζουν ότι αν υπάρχει μία πιθανότητα να αμβλυνθούν οι δύσκολα εφαρμόσιμες και εθνικά επιζήμιες προεκτάσεις της συμφωνίας των Πρεσπών, αυτή είναι με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου δεν είναι πεδίο πειραματισμών. Η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή πολίτική αλλαγή που μόνο η ψήφος στη ΝΔ μπορεί να φέρει. Όλα τα άλλα είναι κατά τη γνώμη μου τυχοδιωκτικές επιθυμίες.

Ευελπιστείτε και σε μία πολιτική αλλαγή και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Τι νέο και διαφορετικό μπορεί να φέρει ο κ. Ταχιάος στην πόλη;

Στις Περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας η ΝΔ απολύτως συνειδητά επέλεξε να στηρίξει συγκεκριμένες υποψηφιότητες που συμμερίζονται το αναπτυξιακό πρότυπο που θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση πάνε μαζί πλέον. Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτικές για την ποιότητα ζωής του πολίτη πάνε μαζί. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ασφάλεια πάνε μαζί. Άρα ένα Κράτος όταν θέλει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές που αφορούν τους πολίτες πρέπει να έχει αρωγό και συνομιλητή την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο υποψήφιος Δήμαρχος έχουν προτάσεις για την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα μιας σημαντικότατης περιφέρειας που έχει να επιδείξει εξαιρετικά αναπτυξιακά αποτελέσματα, για το πώς η βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά η Θεσσαλονίκη, μπορεί να είναι πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να αξιοποιήσει τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ουσιαστικά έργα και όχι ακίνητους συρμούς Μετρό και ταπετσαρίες με εκδοτήρια εισιτηρίων. Η πόλη έχει τεράστια αποθέματα προσέλκυσης επενδύσεων, σπουδαστών, παραγωγικών και εξαγωγικών μονάδων. Η Θεσσαλονίκη είναι κάτι παραπάνω από τη "συμπρωτεύουσα" στην Ελλάδα, είναι ένας εν δυνάμει περιφερειακός πόλος έλξης επενδύσεων και ανάπτυξης.