Skip to main content

ΝΔ Θεσσαλονίκης για επεισόδια στο ΑΠΘ: Καταλάβαμε το έλλειμμα ασφάλειας στα πανεπιστήμια

H συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν θα ανεχτεί την ανεξέλεγκτη δράση αυταρχικών ομάδων, λέει η ΝΔ.

Είναι αδιανόητο να απαιτείται μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης προκειμένου να κατασκευαστεί μια βιβλιοθήκη, ένα έργο που αναμφίβολα θα λειτουργήσει προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας στο σύνολό της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Όπως αναφέρεται, η επίθεση που σημειώθηκε χθες κατά αστυνομικών δυνάμεων εντός του ΑΠΘ καταδεικνύει για μια ακόμα φορά το σοβαρό έλλειμμα ασφάλειας που επικρατεί σε πανεπιστημιακούς χώρους.

«Είναι αδιανόητο να απαιτείται μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης προκειμένου να κατασκευαστεί μια βιβλιοθήκη, ένα έργο που αναμφίβολα θα λειτουργήσει προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας στο σύνολό της», υπογραμμίζει, ενώ προσθέτει πως «η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν πρόκειται να ανεχτεί την ανεξέλεγκτη δράση αυταρχικών ομάδων, την καταστρατήγηση της βούλησης των φοιτητών».

«Η ανομία στα πανεπιστήμια τελειώνει. Τα πανεπιστήμια επιτέλους επιστρέφουν στους φοιτητές», καταλήγει.