Skip to main content

Διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΔ Θεσσαλονίκης με Αυγενάκη και μετά ΠΑΟΚ

Και συνεδρίαση με διευρυμένη σύνθεση παρουσία Αυγενάκη για τη ΔΕΘ και στην Τούμπα για το κρίσιμο ματς του ΠΑΟΚ τα μέλη της ΔΕ. Η τοπική ατζέντα.

Και συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης και ΠΑΟΚ! Αυτή είναι η απάντηση σε όσους απόρησαν που ο πρόεδρος του οργάνου, Αντώνης Γυφτόπουλος, συγκάλεσε σύσκεψη της Διοικούσας και μάλιστα με τη διευρυμένη σύνθεσή της αύριο στις 20.30' μόλις μιάμιση ώρα προτού αρχίσει το κρίσιμο ματς στην Τούμπα, που προοιωνίζεται... σεντόνι.

Σύσκεψη, τη σπουδαιότητα της οποίας σηματοδοτεί η παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, και έχει να κάνει με το συντονισμό εν όψει ΔΕΘ.

Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο κ. Γυφτόπουλος, η σύσκεψη θα έχει μικρή διάρκεια, καθώς είναι ευκαιρία να ενημερωθεί ο κ. Αυγενάκης για το σχεδιασμό της τοπικής ΝΔ για τις μέρες της ΔΕΘ (που φέτος έχει πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με το παρελθόν και διεξάγεται σε μια πολιτική συγκυρία «καυτή» και προεκλογική), σε μια επίσκεψη - αστραπή.

Ο γραμματέας του κόμματος θα συνοδεύει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επίσκεψή του στα Γρεβενά και έπειτα από συνεννοήσεις κρίθηκε ότι είναι ευκαιρία να γίνει κοινωνός του σχεδιασμού του τοπικού κομματικού μηχανισμού για την 83η ΔΕΘ, έστω και σε ένα σύντομο πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη.

Προφανώς και ο ποδοσφαιρικός αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα για την είσοδο στους ομίλους του Champions League αποτελούσε τροχοπέδη στην παρουσία των μελών της Διοικούσας, όμως ο προγραμματισμός είναι να αρχίσει η συνεδρίαση στις 20.30' και να ολοκληρωθεί σε περίπου μισή ώρα, «ώστε να φύγει ο κ. Αυγενάκης κι οι υπόλοιποι να πάμε όλοι μαζί στην Τούμπα», όπως είπε –μεταξύ σοβαρού και αστείου- ο κ. Γυφτόπουλος.

Ο σχεδιασμός για τη ΔΕΘ

Η καλή οργάνωση, προετοιμασία και συντονισμός της ΝΔ στη φετινή ΔΕΘ είναι προτεραιότητα και της κεντρικής ηγεσίας του κόμματος, με τελικό στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη η παρουσία Μητσοτάκη στην Έκθεση.

Η Voria.gr εγκαίρως έχει ενημερώσει για το σχεδιασμό της μεγάλης εκδήλωσης με τις τρεις θεματικές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιήσει ο τοπικός κομματικός μηχανισμός και θα λειτουργήσει ως προάγγελος της επίσκεψης του προέδρου, καθώς θα γίνει την Πέμπτη, μια μέρα πριν την έλευση Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Διοικούσας αυτός είναι ο ένας από τους τρεις κύκλους δράσης στη φετινή ΔΕΘ. Ο άλλος αφορά στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκειά της, με αντικείμενο την προετοιμασία και το συντονισμό, ενώ ο τρίτος αφορά στην υποδοχή του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Διοικούσας φέτος είναι μια πιο δυναμική κατάσταση στη ΔΕΘ, καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται –όπως θεωρούν- για τελευταία φορά στη ΔΕΘ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ οι συνθήκες που διαμόρφωσε σε πολλά επίπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει μια γενικότερη –δικαιολογημένη εν πολλοίς- ένταση.

Οι πέντε προτεραιότητες

Προτεραιότητα για τη ΝΔ Θεσσαλονίκης (κι αυτό θα τεθεί στην αυριανή συνεδρίαση στον κ. Αυγενάκη) αποτελεί η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Η ατζέντα άλλωστε των προτεραιοτήτων της τοπικής ΝΔ, που έχει δοθεί ήδη στο κόμμα και στον πρόεδρο, έχει πολύ συγκεκριμένα ζητήματα ψηλά:

1.Ανεργία

2.Υποδομές

3.Δίκτυα

4.Μετρό

5.ΟΑΣΘ