Skip to main content

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Η Ολλανδή δημοσιογράφος είχε συλληφθεί γιατί έκρυβε Αφγανό μετανάστη

«Η δημοσιογράφος προφασίζεται πως υποβάλλει ερώτηση, ενώ στην πραγματικότητα αποσκοπεί να προσβάλει τον πρωθυπουργό σε διεθνές ακροατήριο», λέει η ΝΔ.

Ανακοίνωση για τη δημοσιογράφο που κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για «παράνομες επαναπροωθήσεις» και τον Ολλανδό ηγέτη για άρνηση φιλοξενίας αιτούντων άσυλο εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε σχετικά Επεισόδιο Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο: «Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο στην Ελλάδα» (vid)

Η διοικούσα σημείωσε πως η «κ. Ingeborg Beugel είναι Ολλανδή κάτοικος Ελλάδας, που εργάζεται ως ανεξάρτητη ανταποκριτής για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης. Τον Ιούνιο του 2021 η παραπάνω κυρία είχε συλληφθεί και εκκρεμεί εις βάρος της δίκη, γιατί φιλοξενούσε στο σπίτι της στην Ύδρα συζώντας μαζί του, 23χρονο Αφγανό μετανάστη, του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί».

«Η εκδικητική και συκοφαντική της παρέμβαση στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των πρωθυπουργών της Ολλανδίας και της χώρας μας στο Μέγαρο Μαξίμου είναι παράδειγμα ασύμμετρης άσκησης αυθαιρεσίας: Δημοσιογράφος προφασίζεται πως υποβάλλει ερώτηση, ενώ στην πραγματικότητα αποσκοπεί στο να προσβάλει τον πρωθυπουργό μπροστά σε διεθνές ακροατήριο, εκμεταλλευόμενη ευκαιρία που ποτέ άλλοτε δεν θα είχε», τόνισε επίσης η διοικούσα της ΝΔ.

«Η κατασκευή και αναπαραγωγή συκοφαντιών, ότι δήθεν η χώρα πετάει μετανάστες στη θάλασσα, όταν χιλιάδες μετανάστες περιθάλπονται και φιλοξενούνται, είναι προσβολή απέναντι σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Η επαγγελματική ιδιότητα, η προσωπική ζωή και η δυνατότητα της 61χρονης δημοσιογράφου να συζεί με όποιον θέλει, δεν της δίνουν κανένα δικαίωμα για συκοφαντική προσβολή», ξεκαθαρίζει επίσης.

«Η καταδίκη της από τους δημοσιογραφικούς φορείς να καταδείξει ότι η δημοσιογραφία δεν μπορεί να εργαλειοποιείται για προβολή προσωπικών επιδιώξεων και απωθημένων. Δεν είναι δημοσιογραφία ο κατ' επίφαση είδησης ή ενημέρωσης, ψεύτικος, πολύ περισσότερο συκοφαντικός λόγος. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί που απολαμβάνουν προνόμια συντρέχοντας στην κατασυκοφάντηση της χώρας εκτός και εντός συνόρων να αναλάβουν τις ευθύνες τους», κατέληξε η ανακοίνωση.