Skip to main content

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Σαν σήμερα ξεκίνησε το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ελλάδας

«Ο δρόμος συνεχίζει να είναι μακρύς, αλλά είναι και περισσότερο αλληλέγγυος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της.

Για το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που πάσχισε για να ενώσει τον ελληνικό λαό μαζί με τους υπόλοιπους της Ευρώπης έκανε λόγο η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 39 ετών από την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.

«Η ιστορική, η πολιτιστική, η κοινωνική κουλτούρα και κληρονομιά έγιναν βάση για το κοινό μέλλον με την καινούργια Ευρώπη των οικονομικών στόχων. Ο πόθος και το όνειρο ενός λαού, βρήκε το δρόμο του μέσα από το όραμα ενός ανθρώπου, που τόσο πάσχισε για να ενώσει το λαό, μαζί με τους υπόλοιπους της Ευρώπης: του Κωνσταντίνου Καραμανλή», αναφέρει η ΝΔ Θεσσαλονίκης.

«Ο δρόμος συνεχίζει να είναι μακρύς, αλλά είναι και περισσότερο αλληλέγγυος. Κάθε μέρα είναι και περισσότερο Ευρωπαϊκή. Από το «είσαι στην ΕΟΚ μάθε για την ΕΟΚ» του τότε, που προσπαθούσαμε να αντιληφθούμε το αύριο, σήμερα καταλαβαίνουμε περισσότερο από ποτέ ότι το Ευρωπαϊκό όραμα είναι το υπέροχο Καβαφικό ταξίδι για το οποίο μας έκοψε εισιτήριο ο ιστορικός ηγέτης Κωνσταντίνος Καραμανλής», αναφέρει η ανακοίνωση της Διοικούσας, προσθέτοντας πως «το καράβι αυτό το τρέχει σήμερα αποφασισμένος και αφοσιωμένος ο καπετάνιος Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι ξέρει καλά και τα πανιά και το πηδάλιο ώστε να παράγει ισχυρή ανάπτυξη και αλληλεγγύη, οδηγώντας την Ελλάδα της νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης».