Skip to main content

ΝΔ: Θετικοί οι υποψήφιοι πρόεδροι στην πρόταση ΕΡΤ για debate

Οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ απαντούν θετικά στην πρόσκληση της ΕΡΤ για τη διεξαγωγή προεκλογικού debate μεταξύ τους.

Θετική είναι η απάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ στην πρόσκληση της ΕΡΤ για τη διεξαγωγή debate μεταξύ τους.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα σημειώνουν ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι «ανοιχτός» σε κάθε πρόταση που διευκολύνει τον δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη των θέσεων των υποψήφιων προέδρων.

Μάλιστα, όπως προσθέτουν, ο κ, Τζιτζικώστας έχει καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή τουλάχιστον πέντε θεματικών διασκέψεων. «Συμφωνούμε και με τη διεξαγωγή debate εφόσον το αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Υπέρ της πρότασης της ΕΡΤ φαίνεται ότι τάσσονται τόσο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη σχολιάζουν ότι η πρόταση δεν είναι αρνητική, σπεύδοντας ωστόσο, να επισημάνουν ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει πρώτα να εξεταστεί μεταξύ των υποψηφίων και της ΚΕΦΕ.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δύο ή περισσότερων, θεματικών συνδιασκέψεων- όπως άλλωστε προτείνει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από το «στρατόπεδο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεργάτες καθιστούν σαφές ότι η πρόσκληση του κ. Ταγματάρχη τους βρίσκει σύμφωνους και επισημαίνουν ότι στηρίζουν τη διεξαγωγή του debate, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σημειώνεται πως ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψηφίους.