Skip to main content

ΝΔ: Έτοιμα τα ψηφοδέλτια Α' και Β' Θεσσαλονίκης- Αγωνία για δύο θέσεις

Γρίφος οι τελικές επιλογές στα δυο ψηφοδέλτια. Ποια ονόματα παίζουν, ποιοι διεκδικούν τις τελευταίες θέσεις σε άνδρες και γυναίκες.

Ευχάριστο πονοκέφαλο έχουν στην Πειραιώς τις τελευταίες ημέρες με τα ψηφοδέλτια όλης της Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης. Μπορεί η κατάρτιση των τελικών λιστών να αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες, ωστόσο στην Πειραιώς τα μέλη της επιτροπής των ψηφοδελτίων, που σβήνουν και γράφουν ονόματα για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, τόνιζαν στη Voria.gr ότι «το ευχάριστο είναι πως έχουμε πάρα πολλά στελέχη που προτίθενται να δώσουν τη μάχη της 7ης Ιουλίου».

Το παζλ των υποψηφιοτήτων για την Α' και Β' Θεσσαλονίκης έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η ανακοίνωσή τους θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, όπως είχε τονίσει και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως τόνιζαν από την Πειραιώς σήμερα το πρωί, «η απόφαση του χρόνου της επίσημης ανακοίνωσης είναι πολιτική. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις λίστες». Ονόματα έχουν διαρρεύσει, όμως συνιστάται υπομονή, διότι επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται οτιδήποτε, ενώ κεντρικά το κόμμα αποφεύγει να μπει σε ονοματολογία.

Προφανώς και την έγκριση για την επίσημη ανακοίνωση θα τη δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως πλέον θεωρείται πιθανότερο να ανακοινωθούν αύριο οι λίστες της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό επειδή υπήρξαν «εμπλοκές» όσον αφορά στον αριθμό ειδικά των ανδρών υποψηφίων. Συνολικά οι λίστες του κόμματος σε όλη την Ελλάδα θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Α' Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τελικά τα ονόματα των στρατιωτικών Φραγκούλη Φράγκου και Αλκιβιάδη Στεφανή δεν θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης για διαφορετικούς λόγους. Με τον κ. Στεφανή οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε κώλυμα.

Έτσι, τα ονόματα των ανδρών υποψηφίων της λίστας για την Α' Θεσσαλονίκης είναι τα εξής: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Σταμάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Βενιέρης, Νίκος Ταχιάος, Δημήτρης Γαλαμάτης, Διαμαντής Γκολιδάκης, Δημήτρης Κούβελας, Παναγιώτης Κοκκόρης, Δημήτρης Πανοζάχος και Νίκος Καραγιαννακίδης. Και συζητείται ακόμη το όνομα του Γιάννη Παπαγεωργίου, πώς όμως να... χωρέσει;

Οι άνδρες υποψήφιοι της λίστας θα πρέπει να είναι 12 και τα επικρατέστερα ονόματα είναι 13. Πρόβλημα, το οποίο πάντως στην Πειραιώς λένε ότι το έχουν λύσει. Κάποιος από τους προαναφερθέντες προφανώς θα κοπεί. Εκτός κι αν ο κ. Ταχιάος, ο οποίος δεν έχει απαντήσει οριστικά στην πρόταση του κ. Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος, επιλέξει να μην είναι.

Οι πληροφορίες της Voria.gr λένε ότι τόσο ο κ. Ταχιάος, όσο και ο κ. Γαλαμάτης, που είναι και η έκπληξη της λίστας λογικά θα παραμείνουν, λόγω προσωπικής επιλογής του προέδρου του κόμματος. Ποιος θα μείνει εκτός είναι κάτι που θα το απαντήσει μόνο η επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου.

Σε ό,τι αφορά στις γυναίκες κι εκεί υπήρξαν ανατροπές. Με σχετική σιγουριά, υποψήφιες φέρονται να είναι οι Έλενα Ράπτη, Βίκυ Νάκου, Νιόβη Παυλίδου, Σύνθια Σάπικα, Άννα Ευθυμίου, Αφροδίτη Λατινοπούλου και Αναστασία Τζαμπαζλή, ενώ την όγδοη θέση θα καλύψει μια εκ των Άντζελα Φίλου και Μαρία Μήτσιου.

Με αυτές τις πληροφορίες, κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής δεν αποκλείεται, καθώς ήδη έχουν μείνει εκτός κουβέντας ισχυρά ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι των υποψηφιοτήτων, ενώ καθένας από τους προαναφερθέντες έχει τη δική του δυναμική και η τελική απόφαση είναι γνωστή μόνο σε μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού κομματικούς. Υπομονή μέχρι την οριστική ανακοίνωση.

Β' Θεσσαλονίκης

Η λίστα της Β' Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει (πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) τους Θεόδωρο Καράογλου, Σάββα Αναστασιάδη, Γιώργο Λαζαρίδη, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Γιάννη Καραγιάννη και Φάνη Παπά. Φαίνεται δε ότι ο έβδομος άνδρας «κλείδωσε» οριστικά στο όνομα του Κώστα Φωτίου και μένουν εκτός λίστας οι Πάρης Τσογκαρλίδης, Κώστας Ευθυμίου και Λάμπρος Καούδης. Κι εδώ όμως με την επιφύλαξη ως προς το έβδομο όνομα της λίστας, όπου παίχτηκε ακόμη ένα θρίλερ με επικρατέστερους τους κ.κ. Φωτίου και Ευθυμίου. Η επίσημη ανακοίνωση θα δείξει σε ποιο όνομα... κάθισε η μπίλια.

Αναφορικά με τις πέντε γυναίκες υποψήφιες επικρατέστερες θεωρούνται οι Ανατολή Κωνσταντινίδου, Κατερίνα Ζιούτα, Παρασκευή Κουρτίδου κι από εκεί και πέρα παίζουν τα ονόματα των Μαριάννας Καποσούζη, Δανάης Νικολαΐδου και Άννας Νικολή για τις δυο θέσεις, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι τελικές επιλογές.