Skip to main content

ΝΔ:Ο Γιάννης Παπαγεωργίου συντονιστής στη Γραμματεία Ελλήνων Διασποράς

Ο νεαρός πολιτικός από τη Θεσσαλονίκη, μετά το Μητρώο Στελεχών του δήμου Θεσσαλονίκης για το οποίο είναι υπεύθυνος αναλαμβάνει νέα κομματική θέση.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου ανέλαβε συντονιστής (ένας από τους έξι στη χώρα) της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας. Της δομής που αναλαμβάνει να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Έλληνες του εξωτερικού.

Στόχος της Γραμματείας είναι να ενισχύσει την προσπάθεια για αναστροφή του brain drain και να βοηθήσει όσους από τους Έλληνες του εξωτερικού το επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα και να δώσει τη δυνατότητα σε όσους παραμείνουν εκτός Ελλάδας να στηρίξουν τη χώρα σε διάφορα επίπεδα και να στηριχθούν και οι ίδιοι από την Ελλάδα στις προσπάθειές τους.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου είναι από τα ανερχόμενα νέα στελέχη της Α' Θεσσαλονίκης, που δεν περιλήφθηκαν στη λίστα των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, όμως στα 30 του χρόνια αποτελεί από τα «γαλάζια» στελέχη στα οποία το κόμμα στηρίζει την ανανέωσή του.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Αποφοίτησε το 2008 µε αθλητική υποτροφία έχοντας κατακτήσει δύο πανελλήνια πρωταθλήµατα µπάσκετ µε την οµάδα των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη ενώ έχει αγωνιστεί και σε εθνικές κατηγορίες ως επαγγελµατίας παίκτης. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονοµικών Επιστηµών από το Πανεπιστήµιο Μακεδονίας καθώς και κάτοχος µεταπτυχιακού διπλώµατος Management & HR του Πανεπιστήµιου Sheffield. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώµατος σε social media and digital marketing από το Deere College. Έχει εργαστεί έξι χρόνια στον κλάδο των µη εξυπηρετούµενων επιχειρηµατικών δανείων στον τραπεζικό τοµέα ενώ σήµερα είναι γενικός διευθυντής ιδιωτικής εταιρείας. Παράλληλα, είναι Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών «Κέντρο Αστικής Μεταρρύθµισης'» και µέλος της επιτροπής αναπτυξιακού πρωταθλήµατος καλαθοσφαιρικών σωµατείων Θεσσαλονίκης. Στη Νέα Δηµοκρατία είναι υπεύθυνος για τα στελέχη του Μητρώου Στελεχών του δήµου Θεσσαλονίκης.

Οι άλλοι πέντε συντονιστές είναι κι αυτοί νέοι: Σέβη Κονταξή, Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος, Μαρία Μαυριδάκη, Άννα Ντάλες και Ορσάκη Ρουσσέτου.

Η Γραμματεία αποτελείται κατά πλειοψηφία από γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας 34 έτη. Η πλειοψηφία των στελεχών της Γραμματείας έχει ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό και ένας στους τρεις προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ.