Skip to main content

«Ναι στη Θεσσαλονίκη» ο συνδυασμός Ζέρβα για τον δήμο

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος, η παράταξη με την οποία κατεβαίνει στις εκλογές θα έχει έμβλημά της είναι τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου

Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε επίσημα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σε εκδήλωση που πραγματοποιείται, σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος, η παράταξη με την οποία κατεβαίνει στις εκλογές ονομάζεται «Ναι στη Θεσσαλονίκη», ενώ το έμβλημά της είναι οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το έμβλημα της παράταξης συμβολίζει το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης αλλά και την προστασία. Αναφερόμενος στη σχέση του με την πόλη, ο κ. Ζέρβας τόνισε: «Είμαι γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης. Εδώ γεννήθηκα, εδώ σπούδασα, εδώ εργάστηκα, εδώ ζω, και απ΄ ό,τι φαίνεται εδώ θα γεράσω».

Μιλώντας για την πόλη, σημείωσε ότι η κατασταση της Θεσσαλονίκης δεν είναι καλή. «Είναι μια πόλη αφημένη στην ευσυνειδησία των υπαλλήλων και των κατοίκων της», υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως έχει κουραστεί να ακούει τα περί συμπρωτεύουσας και πρωτεύουσας των Βαλκανίων. Ο ίδιος δεν διστασε να αναφερθεί στη θητεία του μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας πως δεν αγαπάει τις κωλοτούμπες ενώ υπογράμμισε πως δεν υπολόγισε κόστος όταν αποφάσισε να φύγει από την Πρωτοβουλία.

Αναφορικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι «δεν νιώθει κάτοικος της Νότιας Μακεδονίας αλλά περήφανος Μακεδόνας», κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ακόμα, αστειευόμενος για το ζήτημα των μεγάλων έργων και επενδύσεων στην πόλη επισήμανε πως «ο ΠΑΟΚ θα παρει νωρίτερα πρωτάθλημα από την ολοκλήρωση του Μετρό».

Σε κάποιο σημείο απευθύνθηκε στο ακροατήριο ρωτώντας τους παρευρισκόμενους πώς προσέγγισαν και το χώρο της εκδήλωσης και τι εικόνες αντίκρισαν σε αυτή τη διαδρομή, θέλοντας να καταδείξει μία σειρά προβλημάτων της καθημερινότητας όπως οι μετακινήσεις, η προσπελασιμότητα για τους συμπολίτες με κινητικές δυσκολίες, η έλλειψη πρασίνου, ελεύθερων δημόσιων χώρων και αισθητικής.

«Επιστρέφοντας από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη δε νιώθουμε μία πικρία μέσα μας; μήπως όταν επιστρέφουμε από την Αθήνα, δεν ζηλεύουμε τις υποδομές της; Αυτά τα επισημαίνω, όχι με κάποιο αίσθημα τοπικισμού, ούτε με ξεπερασμένες αντιλήψεις περί αθηνοκεντρικού κράτους αλλά με αίσθημα αυθεντικού ενδιαφέροντος» τόνισε.

Παρά την κριτική προς τις προηγούμενες διοικήσεις της πόλης επισήμανε πως δεν μηδενίζει το έργο κανενός διότι στόχος της δικής του προσπάθειας είναι να ενώσει και όχι να διχάσει την πόλη. Αναφέρθηκε σε ό,τι θεωρεί επιτυχημένη παρακαταθήκη των προηγούμενων κάνοντας άνοιγμα σε ανθρώπους που τις υπηρέτησαν.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της παράταξης του είπε ο υποψήφιος δήμαρχος πως είναι ο εξωραισμός της πλατείας Αριστοτέλους, η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου καθώς και η αύξηση του πρασίνου στη Θεσσαλονίκη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος  Φωτόπουλος,  δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κουράκης, Γιώργος Αβαρλής και Στέλιος Κανάκης, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Γιώργος Ηλιάδης, ο Γ’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ και στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη Θάνος Κουλουτμπάνης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης, ο πρωην αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θ. Αθανάσαρος, ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης το στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Βίκυ Νάκου και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του ΕΕΘ, Κυριάκος Μερελής και Κώστας Λάσκος.