Skip to main content

Νέα 48ωρη απεργία στον ΟΛΠ από σήμερα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν περίπου 100 λιμενεργάτες έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου συζητήθηκε η αγωγή που κατέθεσε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο.
Νέα 48ωρη στον ΟΛΠ αποφάσισαν οι λιμενεργάτες και συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν περίπου 100 λιμενεργάτες έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου συζητείται η αγωγή που κατέθεσε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΟΜΥΛΕ και των λιμενεργατών.Για αύριο διέκοψε το δικαστήριο.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και άλλοι φορείς του εμπορικού κόσμου, καθώς, όπως επισημαίνουν, η κατάσταση στην αγορά εξαιτίας της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά είναι οριακή.

Σήμερα, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ. Αρμενάκης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα υπάρξει αγωγή κατά των λιμενεργατών και από την πλευρά της Συνομοσπονδίας.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Στην καθιερωμένη συναντησή του με τους δημοσιογράφους ο Γ.Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει τον διάλογο και προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ.Γ.Ανωμερίτης.
Από την πλευρά της η υπουργός κα Λ.Κατσέλη τόνισε ότι οι λίγοι δεν μπορούν να εκβιάζουν τους πολλούς ειδικά όταν έχουν κατοχυρωμένα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

ΚΑΤΣΕΛΗ

Στρατηγικής σημασίας, χαρακτήρισε τη συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα η  υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη , σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τονίζοντας παράλληλα ότι «η κατάργηση της συμφωνίας δεν μπορεί να γίνει νομικά και, επιπλέον, θα έδινε ένα κακό σήμα στις διεθνείς αγορές για την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνέχεια του ελληνικού κράτους».

Η κ. Κατσέλη καθησυχάζει τους εργαζομένους για το μέλλον τους, αναφέροντας ότι «ακόμη και μέσα στη σύμβαση οι σχέσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι δεδομένες»

Ακόμα, σημειώνεται ότι «δεν υπάρχει περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης», καθώς και ότι «δεν υπάρχουν και περιθώρια για νέα παράταση (στο χρόνο εγκατάστασης της Cosco)».

Τέλος, όσον αφορά στην προεκλογική δέσμευση ότι δεν θα υπήρχαν έκτακτες εισφορές, η υπουργός υπογραμμίζει ότι «η χρηματοδότηση της στήριξης του εισοδήματος 2,5 εκ. συμπολιτών μας, που πλήττονται από την κρίση, από την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε 300 μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες, όχι μόνο αποτελεί δίκαιο μέτρο αναδιανομής, αλλά είχε ανακοινωθεί και στη Βουλή, όταν είχαμε καταθέσει, ως αντιπολίτευση, αντίστοιχο σχέδιο νόμου».