Skip to main content

Νέα αναβολή στη δική του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή στο γήπεδο της Τούμπας

Η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο καθώς έλειπαν βασικοί μάρτυρες.

Αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά η δίκη του Ιβάν Σαββίδη για τα αδικήματα που κατηγορείται ότι διέπραξε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας στη διάρκεια αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου του 2018 για το πρωτάθλημα της Super League.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο ωστόσο αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο καθώς έλειπαν βασικοί μάρτυρες και συγκεκριμένα ο διοικητής του αγώνα Γιώργος Κομίνης, ο εκπρόσωπος της συνδρομητικής τηλεόρασης και δύο αστυνομικοί. Μάλιστα, ο διαιτητής και ένας από τους δύο αστυνομικούς που ήταν αδικαιολογήτως απόντες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο και ταυτόχρονα το δικαστήριο διάταξε βίαιη προσαγωγή τους για την επόμενη δίκη.

Μάλιστα, ο ένας εκ των συνογόρων του Ιβάν Σαββίδη, Λάμπρος Μαργαρίτης σημείωσε κατά το άκουσμα της αναβολής για τον Γιώργο Κομίνη ότι «μας κοροϊδεύει. Απαξιεί να εμφανιστεί επί επτά δικασίμους».

Σημειώνεται πως απόντες είναι τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και οι συγκατηγορούμενοί του που εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί άλλες έξι φορές, είτε γιατί το ζητούσε η υπεράσπιση είτε λόγω απουσίας μαρτύρων ενώ προσφάτως δεν έγινε λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατηγορείται για είσοδο χωρίς δικαίωμα από τον νόμο με σκοπό τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα και την πρόκληση επεισοδίων λόγω του αποτελέσματος υπό την επιβαρυντική περίπτωση της χρήσης όπλου, ικανού να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τρίτων.