Skip to main content

«Νέα Αρχή» η παράταξη Αναστασιάδη για τον δήμο Λαγκαδά

Με αιχμές και καταγγελίες η ανακοίνωση της νέας παράταξης του κ. Αναστασιάδη, που θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία του Λαγκαδά.

Την αναμενόμενη υποψηφιότητά του για τη δημαρχία Λαγκαδά ανακοίνωσε χτες σε εκδήλωση στα Λουτρά Λαγκαδά, ο επικεφαλής σήμερα της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν περίπου 900 άτομα και ο συνδυασμός θα έχει νέο όνομα, «Νέα Αρχή», ενώ ο κ. Αναστασιάδης τον χαρακτηρίζει «πολυσυλλεκτικού και πολυκομματικού χαρακτήρα, που απαρτίζεται τόσο από έμπειρα στελέχη όσο και από νέα πρόσωπα στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο υποψήφιος δήμαρχος όμως ήταν και ιδιαίτερα δηκτικός στην πρώτη αυτή εκδήλωση της παράταξης, αφού αναφέρθηκε σε «ανυπόστατες αθλιότητες και συκοφαντίες που διατυπώθηκαν εναντίον του με στόχο την προσωπική, ηθική και πολιτική του εξόντωση»: «Με στόχο να χτυπήσουν εμένα πολιτικά, δε σεβαστήκαν τα τέσσερα ανήλικα παιδιά μου, τη σύζυγό μου, τους γονείς μου. Παρόλα αυτά εγώ στάθηκα όρθιος, ήμουν παρών, δεν κρύφτηκα ποτέ. Συνέχισα να συμμετέχω δυναμικά στα δημοτικά δρώμενα».

Ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες του δήμου να συμμετέχουν στην προσπάθεια «για τη δημιουργία ενός δήμου με ταυτότητα, χρώμα, χαρακτήρα, ενός δήμου ελκυστικού και ανθρώπινου προς τους δημότες και τους επισκέπτες του. Ενός δήμου πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι κομπάρσου».

Πέντε προτεραιότητες

Ως πρώτες προτεραιότητες του προγράμματος της παράταξής του ο κ. Αναστασιάδης έθεσε τις εξής πέντε:

1. Έναν δήμο ασφαλέστερο για μας και τους επισκέπτες μας.

2. Έναν δήμο που πρωταρχικό του μέλημα είναι η καθημερινότητα, η καθαριότητα, ο επαρκής ηλεκτροφωτισμός, η αποκατάσταση των ασφαλτοστρώσεων, τα πεζοδρόμια και οι πλατείες. Πράγματα απλά, που φαίνονται αυτονόητα, αλλά λείπουν σήμερα από το δήμο μας.

3. Έναν δήμο που θα προσελκύσει νέους επενδυτές, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τα παιδιά του.

4. Έναν δήμο που θα γίνει ξανά πόλος έλξης και ψυχαγωγίας με την επαναφορά των θεσμών «αγγέλων πόλις» και εμποροπανήγυρη.

5. Έναν δήμο που θα βρίσκεται στην υψηλότερη βαθμίδα απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων προσφέροντας  υψηλή ποιότητα ζωής στους δημότες του.

Στις παρουσίες της εκδήλωσης δεκάδες πολιτικά πρόσωπα από την περιοχή και πολλοί αιρετοί του Λαγκαδά.