Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΝΕΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Η ανεξάρτητη οργάνωση OVD-Info δήλωσε ότι η αστυνομία προσήγαγε χθες 1.001 διαδηλωτές ενώ νωρίτερα εκτίμησε τον αριθμό των προσαχθέντων στους 800.

Η αντιπολίτευση στην Ρωσία ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει την πραγματοποίηση μιας διαδήλωσης σε εθνικό επίπεδο για το επόμενο Σαββατοκύριακο, παρά την βίαιη προσαγωγή από την αστυνομία περισσότερων από 1.000 διαδηλωτών κατά την χθεσινή διαδήλωση που έγινε στο κέντρο της Μόσχας, με βασικό αίτημα την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Η χθεσινή διαμαρτυρία που οργανώθηκε από τους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ως μία ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας κατά του αποκλεισμού των υποψηφίων της, από τις τοπικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Μόσχα τον επόμενο μήνα, διαλύθηκε συστηματικά και μερικές φορές, με την χρήση βίας, από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανεξάρτητη οργάνωση OVD-Info δήλωσε σήμερα ότι η αστυνομία προσήγαγε χθες 1.001 διαδηλωτές, ενώ νωρίτερα είχε εκτιμήσει τον αριθμό των προσαχθέντων στους 800.

Αρκετοί, αλλά όχι όλοι από τους προσαχθέντες, απελευθερώθηκαν αργότερα από τις αστυνομικές αρχές, αλλά 19 από αυτούς, κρατήθηκαν στην διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την OVD-Info.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ