Skip to main content

Νέα διάσταση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τη Γερμανική Σχολή

Από το σχολικό έτος 2018/2019 οι απόφοιτοι ελληνικών δημοτικών σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών.

Με την εφαρμογή του γερμανικού διεθνούς απολυτηρίου DIA (Deutsches Internationales Abitur) η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης εξελίσσεται σε ένα Ολοκληρωμένο Σχολείο Συνάντησης, στο οποίο τα μαθήματα διδάσκονται και στην ελληνική και στη γερμανική γλώσσα, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις διεξάγονται και στις δυο γλώσσες.

Από το σχολικό έτος 2018/2019 οι απόφοιτοι ελληνικών δημοτικών σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα, μετά από επιτυχή συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις, να παρακολουθήσουν ένα ανανεωμένο, διεθνές πρόγραμμα σπουδών.

Το σχολείο διοργανώνει την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, εκδήλωση ενημέρωσης με θέματα:

1.    Παρουσίαση της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες για το παιδαγωγικό πρόγραμμα και την εξέλιξη της Σχολής σε ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης, στο οποίο όλοι οι μαθητές παρακολουθούν κοινό πρόγραμμα σπουδών και αποκτούν ένα κοινό απολυτήριο DIA (Deutsches Internationales Abitur).

2.    Εισαγωγή στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης για μαθητές που φοιτούν σε ελληνικό δημοτικό

Πληροφορίες για το περιεχόμενο και τους στόχους των προπαρασκευαστικών τμημάτων, στα οποία προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης παιδιά που φοιτούν στην έκτη δημοτικού.

Η Γερμανική Σχολή είναι ένα σύγχρονο ιδιωτικό σχολείο, με μακρά παράδοση, ανοιχτό στην πολυμορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών, το οποίο χρηματοδοτείται από το γερμανικό κράτος.

Στόχος της η άριστη ποιότητα εκπαίδευσης. Προσφέρεται δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σύγχρονες μεθόδους. Το μάθημα Γερμανικών γίνεται σε επίπεδο μητρικής γλώσσας.

Με την απόκτηση του γερμανικού απολυτηρίου DIA οι απόφοιτοι αποκτούν αυτομάτως το δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών στην Ευρώπη, στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια κατόπιν συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.