Skip to main content

Σε δόσεις η νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ - Ο Άγις Παπαδόπουλος νέος πρόεδρος

Ο νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ αποφοίτησε από τη γερμανική σχολή Θεσσαλονίκης και είναι μηχανολόγος μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Τμηματικά ανακοινώνει τη νέα της διοίκηση η ΕΥΑΘ ΑΕ, καθώς πριν από λίγη ώρα, στην έκτακτη επαναληπτική γενική συνέλευση της εταιρείας έγινε γνωστό το όνομα του νέου προέδρου.

Πρόκειται για τον πανεπιστημιακό Άγι Παπαδόπουλο, τον οποίο πρότεινε η εκπρόσωπος του Υπερταμείου και βασικού μετόχου, Χριστίνα Κολιάτση, επιβεβαιώνοντας, μάλιστα, το χθεσινό δημοσίευμα της Voria.gr (δείτε εδώ).

O νέος διευθύνων σύμβουλος θα ανακοινωθεί στις 27 Αυγούστου, σε νέα τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, στις 11.00 το πρωί, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει και η εκλογή μελών του διοικητικού συμβουλίου καθώς και η συμπλήρωση της επιτροπής ελέγχου.



Ποιος είναι ο Άγις Παπαδόπουλος

Ο νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ αποφοίτησε από τη γερμανική σχολή Θεσσαλονίκης και είναι μηχανολόγος μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην εξοικονόμηση ενέργειαςκαι την προστασία του περιβάλλοντος στο  Cranfield University της Βρετανίας και διδακτορικό στα ηλιακά συστήματα από το ΑΠΘ.

Από το 1998 είναι καθηγητής ενεργειακών συστημάτων στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικων του ΑΠΘ, ενώ από το 2013 είναι διευθυντής του εργαστηρίου Κατασκευής Συσκευών Διεργασιών στο ίδιο τμήμα. Δραστηριοποιείται ερευνητικά στα πεδία της α) ενεργειακής αποδοτικότητας και των ΑΠΕ β) του ενεργειακού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού κτιρίων γ) των οικονομικών της ενέργειας.

Διετέλεσε μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (2003-2005) και αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (2014-2018), ενώ από το 2015 είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου στη Γερμανία.

Ευχαριστίες στους εργαζόμενους  

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, Ιωάννης Παπαϊωάννου, ευχαρίστησε το προσωπικό της εταιρείας για τις προσπάθειες του να αποκατασταθεί το πρόβλημα υδροδότησης, που ανέκυψε, την Τετάρτη. Το πρόβλημα, όπως είπε, εντοπίσθηκε έγκαιρα και αντιμετωπίσθηκε δραστικά.

Ανέφερε, μάλιστα, πως γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για την καταλληλότητα του νερού, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ποιότητά του.