Skip to main content

Νέα δικαίωση της Ζυθοποίας Μακεδονίας-Θράκης στην κόντρα με Heineken

Μετά την πρωτόδικη καταδίκη των διευθυνόντων συμβούλων αυτή τη φορά και το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε εκ νέου τα στελέχη της εταιρείας.

Δικαίωση και στο Εφετείο για την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στην πολυετή δικαστική κόντρα με τον κολοσσό της Heineken και την θυγατρική της εταιρεία στην Ελλάδα, την «Αθηναϊκή Ζυθοποιία».

Μετά την πρωτόδικη καταδίκη των διευθυνόντων συμβούλων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, αυτή τη φορά και το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε εκ νέου τα στελέχη της εταιρείας.

Πρόκειται για τους διατελέσαντες κατά τα έτη 2011-2014 διευθύνοντες συμβούλους της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε.» - μέλους του ομίλου Heineken, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράβαση των διατάξεων περί ελεύθερου ανταγωνισμού (άρθρου 44 του νόμου 3959/2011) και ειδικότερα διότι εφάρμοζαν εν γνώσει τους πρακτικές αποκλεισμού και αποκλειστικότητας οι οποίες συνιστούν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

«Η απόφαση αυτή ουσιαστικά επικυρώνει την πρωτόδικη καταδίκη των υψηλόβαθμων στελεχών της πολυεθνικής Heineken από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον Ιούνιο του 2018», επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης.