Skip to main content

Νέα δημοτική παράταξη στην Καλαμαριά με επικεφαλής τον Α. Τεμεκενίδη

«Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» ο νέος συνδυασμός για τον δήμο που προέκυψε από τους τέσσερις διαγραφέντες του ΣΥΡΙΖΑ - Η διακήρυξη

Μια νέα παράταξη εν όψει δημοτικών εκλογών «γεννήθηκε» στην Καλαμαριά. Το όνομα αυτής «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» και επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Άρης Τεμεκενίδης.

Ο Άρης Τεμεκενίδης είχε ανεξαρτητοποιηθεί πριν από ενάμιση μήνα από το συνδυασμό της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης για την Καλαμαριά», μαζί με άλλους τρεις δημοτικούς συμβούλους (Δέσποινα Αγγελοπούλου, Νεκτάριο Βουλγαράκη και Σταύρο Μαβίδη). Η δημοτική παράταξη, με επικεφαλής τον Μανόλη Λαμτζίδη, είχε υποστηριχθεί στις δημοτικές εκλογές του 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε είχαν καλέσει τόσο τη ΡΕΚΚ, όσο και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Καλαμαριά στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, ενωτικής δημοτικής παράταξης. ΡΕΚΚ και ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν πείσθηκαν, καθώς φήμες θέλουν να υπάρχει σχεδιασμός και αγαστή συνεργασία με τον νυν δήμαρχο, Θεοδόση Μπακογλίδη. Έτσι, με την αποχώρησή τους από το συνδυασμό, οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι διαγράφηκαν κι από το ΣΥΡΙΖΑ και πλέον κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι στην Καλαμαριά.

Ο Άρης Τεμεκενίδης είναι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και έχει οικογενειακή παράδοση στα δημοτικά πράγματα της Καλαμαριάς, αφού η μητέρα του είχε κατεβεί υποψήφια δήμαρχος στο παρελθόν, με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Ο ίδιος πάντως, δεν είχε ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση πριν το 2014, οπότε και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Λαμτζίδη. Εκλέχτηκε τότε πρώτος σε σταυρούς. Ωστόσο, είχε ασχοληθεί ενεργά με τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Ελλήνων Εκπαιδευτικών Φροντιστών και υπήρξε μάλιστα γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) και του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδας (ΣΦΒΕ).

Η παράταξη έχει διαμηνύσει ότι δε θέλει κανένα κομματικό χρίσμα, όμως οι στηρίξεις είναι ευπρόσδεκτες, εφόσον δεν αναιρούν τον ανεξάρτητο χαρακτήρα και δεν εξαιρούν ανθρώπους με διάθεση, γνώσεις και δημοκρατικό προσανατολισμό από τη συμμετοχή.

Η παράταξη ανακοίνωσε τη διακήρυξή της και το λογότυπό της. Η διακήρυξη αναφέρει τα εξής:


«Ζούμε κατά κοινή ομολογία στην πιο καλή μεριά της Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά μας. Έναν τόπο με λαμπρή ιστορία και εξαιρετική γεωγραφική θέση, έναν τόπο με περήφανους κατοίκους, μια πόλη που ξεκίνησε ως προσφυγούπολη για να εξελιχθεί μέσα από τη σκληρή δουλειά και το μεράκι των παππούδων μας σε μια περιοχή όπου όλοι επιθυμούσαν να εγκατασταθούν και να ζήσουν, συνδυάζοντας το προνομιακό φυσικό περιβάλλον με τις σύγχρονες αστικές υποδομές και δημιουργώντας ένα ιδανικό μίγμα ποιότητας ζωής.

Είναι όμως κοινή πλέον η διαπίστωση ότι η Καλαμαριά δεν βρίσκεται πια εκεί που της αξίζει, δεν έχει πλέον τα χαρακτηριστικά που κάποτε της έδιναν τον τίτλο "Δήμος-πρότυπο". Και σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν ότι για το τέλμα αυτό, την απαξίωσή της και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, την κύρια ευθύνη έχει μια Διοίκηση κουρασμένη, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πάθος για την Καλαμαριά.

Είναι μια Διοίκηση που δεν έχει κανένα αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή και δεν έχει να επιδείξει κανένα σχέδιο, καμία ολοκληρωμένη πρόταση για την Καλαμαριά της επόμενης δεκαετίας. Είναι μια Διοίκηση που αδυνατεί να αξιοποιήσει ακόμα και τα όποια "δώρα" της κεντρικής Διοίκησης, όπως συμβαίνει με την πρόσφατη παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα, για το οποίο χρόνια τώρα δεν έχει εκπονήσει ούτε ένα πλάνο για την αξιοποίησή του, δεν έχει αναπτύξει ούτε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάδειξή του προς όφελος των Καλαμαριωτών. Είναι μια Διοίκηση που χάνει συνεχώς μέσα από τα χέρια της τους λίγους ελεύθερους χώρους που απέμειναν στην Καλαμαριά, αφού ποτέ δεν προνοεί, ποτέ δεν σχεδιάζει, ποτέ δεν διεκδικεί ενεργά.

Είναι μια Διοίκηση που ακόμα και στις βασικές της υποχρεώσεις, την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό για τις οποίες οι Καλαμαριώτες πληρώνουν αδρά, είναι ανεπαρκής και απούσα. Είναι μια Διοίκηση που άφησε το παραλιακό μέτωπο, αυτό το μοναδικής αξίας περιουσιακό στοιχείο της Καλαμαριάς, να βουλιάζει στο σκουπίδι και την εγκατάλειψη. Είναι μια Διοίκηση που αφήνει τα σημάδια της αδιαφορίας της ανάγλυφα στις κατεστραμμένες και ασυντήρητες δημόσιες υποδομές, στα διαλυμένα πεζοδρόμια, στις ανύπαρκτες υποδομές για τους συνδημότες μας με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες. Είναι μια Διοίκηση που διαχειρίζεται την καθημερινότητα με κανόνα το "μικρορουσφέτι" και τις εξυπηρετήσεις ημετέρων, αποκομμένη από τις σύγχρονες ανάγκες των Καλαμαριωτών.

Είναι μια Διοίκηση που η κακοδιαχείριση και η σπατάλη πόρων είναι ο κανόνας. Είναι μια Διοίκηση που η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και των άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων είναι σχεδόν άγνωστες έννοιες.

Είναι μια Διοίκηση που ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή της στις "καρέκλες" της Δημοτικής Αρχής.

Πιστεύουμε ότι η Καλαμαριά αξίζει πολύ περισσότερα. Αξίζει μια νέα Διοίκηση με όραμα, σχέδιο και πάθος για δουλειά. Μια νέα Διοίκηση που θα θέσει στόχους, θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που η Καλαμαριά έχει ανάγκη για να ξανανέβει στη θέση που της αρμόζει. Μια νέα Διοίκηση που δεν θα καθορίζεται από την κομματική της ταυτότητα και θα αφήσει έξω από τη λειτουργία της τις μικροπολιτικές τακτικές. Μια νέα Διοίκηση με ανθρώπους που δεν θα έχουν ως στόχο την προσωπική τους "τακτοποίηση", που θα έχουν να επιδείξουν επιτυχίες στην προσωπική τους πορεία, που θα έχουν τις γνώσεις, την εμπειρία και το απαραίτητο μεράκι να φέρουν την Καλαμαριά Πρώτη Ξανά!

Μια τέτοια Διοίκηση προτείνουμε με την παρουσία μας στις Δημοτικές Εκλογές του 2019. Μια τέτοια Διοίκηση εγγυάται η παρουσία του Άρη Τεμεκενίδη ως επικεφαλής της παράταξής μας. Και σας προσκαλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε να κάνουμε την Καλαμαριά μας Πρώτη Ξανά!».