Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ CLICK INSIDE

Το ζήτημα της λειτουργίας της αγοράς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών.

Νέα έκκληση προς την κυβέρνηση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα για τη λειτουργία της αγοράς απεύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος σήμερα απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ενώ είχε επικοινωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Το θέμα της αγοράς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Ζέρβας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ζήτησε η αγορά να λειτουργεί πλέον εκτός από το click away και με τη μέθοδο click inside.

«Έθεσα και στον υπουργό Εσωτερικών και στην κυβέρνηση με απόλυτο σεβασμό στα θέματα υγείας, επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε μια γιορτινή περίοδο και επειδή γνωρίζουμε την πίεση που υπάρχει στο λιανεμπόριο κάτω από αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, έκανα μια έκκληση ώστε να υπάρχει μια επανεξέταση του λιανεμπόριο στην πόλη μας. Αυτές τις ημέρες είναι που περιμένουν οι έμποροι, αλλά και οι πολίτες να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους και τη διάθεση τους, για να λειτουργήσει η αγορά αλλά και να υπάρχει μια ελεγχόμενη κινητικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας, «αντιλαμβανόμαστε την κόπωση που υπάρχει και τι πρέπει να γίνει, αλλά πρέπει και εμείς να αποφασίζουμε και να υποδεικνύουμε έξυπνες λύσεις, ώστε και οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής να τηρούνται αλλά και η αγορά να κινείται και οι συμπολίτες μας να βρίσκουν μια διέξοδο και να μην έχουμε όλες τις δύσκολες εικόνες που έχουμε στην πόλη μας».

«Ήταν μια πρώτη έκκληση που έκανα στον υπουργό ούτως ώστε να έχουμε, δεδομένης της συνεδρίασης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μια διαφορετική ετυμηγορία για τη λειτουργία της αγοράς της πόλης μας για τις επόμενες ημέρες. Και με την αισιοδοξία ότι μετά τις γιορτές και τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και όλες οι συνθήκες και ο εμβολιασμός, να πάμε και σε ένα άνοιγμα σταδιακό της εστίασης για να μπορέσει ο κόσμος να μη συνωστίζεται στις πλατείες και να μπορεί συντεταγμένα να πηγαίνει σε ανοιχτούς χώρους με κανόνες ασφάλειας και υγιεινής» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό το αίτημα του κ. Ζέρβα.

«Και από τη συζήτηση που είχα χθες στη δυτική Μακεδονία που είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με δημάρχους και με τον Περιφερειάρχη θα μεταφέρω μαζί με τον Σταύρο Καλαφάτη το αίτημα στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Σε δηλώσεις τόνισε ότι οι πολίτες, η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι. «Όπως έχει δείξει το αποτέλεσμα των τελευταίων ημερών όπου ανοίγουμε με κανόνες είναι προτιμότερο από μια άναρχη κινητικότητα», ανέφερε ο κ. Πετσας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ