Skip to main content

Νέα εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Οι αιμοδότες θα μπορούν να προσέρχονται αύριο και μεθαύριο στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, κατά τις πρωινές ώρες.

Νέα εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης το διήμερο 27 και 28 Ιανουαρίου, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες σε αίμα είναι εξαιρετικά αυξημένες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η υγειονομική κρίση.

"Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση στα αποθέματα αίματος, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο να απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες να αιμοδοτήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνουμε τη νέα διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, καλώντας κι εμείς από την πλευρά μας όλους τους συμπολίτες μας που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής", ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Πέτρος Λεκάκης τονίζοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών.

Οι αιμοδότες θα μπορούν να προσέρχονται στο φουαγιέ του δημαρχείου, όπου θα γίνει η αιμοδοσία, από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, ενώ για την αποφυγή του ενδεχόμενου συγχρωτισμού θα προηγείται ραντεβού στα τηλέφωνα 2313 317.233 και 2313 318.244.

Φωτογραφία αρχείου