Skip to main content

Νέα έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για Θεσσαλονίκη - Αποφασίζουν για σχολεία

Η επιτροπή εξετάζει τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας ενώ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά αύριο με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας για τα σχολεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι μελετούν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Το θέμα θα εξεταστεί στη συνέχεια και αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου στην επιτροπή των 32 ειδικών του υπουργείου Υγείας, όπου θα τεθεί και το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων.

Στο επίκεντρο της υποεπιτροπής βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Κοζάνη, όπου κατεγράφησαν για ακόμη μία ημέρα υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων, ενώ εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας της αγοράς στις τρεις περιοχές.

Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών με τη συμμετοχή και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με το Mega, υπάρχει περίτπωση τα σχολεία να μην ανοίξουν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, ακολουθώντας το μοντέλο της αγοράς.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι η επικρατέστερη εισήγηση για τα σχολεία πανελλαδικά αναμένεται να είναι αυτή που θέλει από τη Δευτέρα 12 Απριλίου να ανοίγει μόνο η Γ' Λυκείου, καθώς πρόκειται για μαθητές που θα είναι υποψήφιοι στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες 622 νέα κρούσματα, αριθμός-ρεκόρ για το 2021, ενώ Αχαΐα και Κοζάνη κατέγραψαν 135 και 98 μολύνσεις αντίστοιχα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις στα λύματα στις πόλεις του Βόλου (+112%), της Ξάνθης (+88%) αλλά και της Θεσσαλονίκης (+56%).

Οπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα τα Λύκεια, είναι πιθανό στις 12 Απριλίου, δεδομένου ότι αύριο 7 Απριλίου ξεκινά και η δωρεάν διανομή των self test από τα φαρμακεία. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) ο εφοδιασμός των φαρμακείων με self tests ξεκίνησε και έως το τέλος της εβδομάδας τα 11.000 φαρμακεία όλης της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας.