Skip to main content

Νέα έκθεση- κόλαφος από τη UBS «καίει» την Ελλάδα

Ανεπαρκή χαρακτηρίζει η UBS τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, ενώ θεωρεί απογοητευτική την αδυναμία απόφασης συγκεκριμένων μέτρων υπέρ της χώρας μας από το Ecofin.
Ανεπαρκή χαρακτηρίζει η UBS τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση στην έκθεση της για την ελληνική οικονομία. Επίσης, αναφέρει ότι η έλλειψη αποφάσεων για δράση από τις Βρυξέλλες είναι αρνητική εξέλιξη και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ευρωζώνη.  Ωστόσο, θεωρεί ότι αν ξεπεραστούν με κάποιο τρόπο οι αδυναμίες, το ελληνικό χρηματιστήριο παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες.

Η UBS χαρακτηρίζει απογοητευτική την αδυναμία απόφασης συγκεκριμένων μέτρων υπέρ της Ελλάδας από το Ecofin, ειδικά από τη στιγμή που κρίνεται ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός είναι ανεπαρκής. Ο οίκος θεωρεί ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας παραμένει αδύνατον, αλλά θεωρεί ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 η χώρα θα χρειαστεί περίπου 30 δισ. ευρώ για αναχρηματοδότηση υποχρεώσεων - ένας δυσεπίτευκτος στόχος.

Σύμφωνα με τη UBS, η χώρα μας θα αναγκαστεί να λάβει ένα είδος δανείου, πιθανότατα από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, η οποία θα επιβάλει νέες σκληρότερες υποχρεώσεις, επιπρόσθετους περιορισμούς στον προϋπολογισμό και επιπλέον μέτρα.