Skip to main content

Νέα ΕΛΑΣ οραματίζεται ο Βούγιας

Το όραμά του για μία Ελληνική Αστυνομία «ανοικτή στις επιρροές της κοινωνίας, με αυτοπεποίθηση και επαγγελματική επάρκεια στην υπηρεσία του πολίτη», εξέφρασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τ

Την προοπτική μετεξέλιξης της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσηςτης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος σε Διακλαδικό ΚέντροΜετεκπαίδευσης όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και την αναβάθμιση τουδιεθνούς εκπαιδευτικού ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή τηςΝοτιοανατολικής Ευρώπης, προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας τουΠολίτη, Σπύρος Βούγιας, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησεστη Σχολή, στη Βέροια.


«Στόχος είναι η Σχολή να λειτουργεί ωςδιακλαδικό κέντρο μετεκπαίδευσης, σε θέματα όπως η διεθνής αστυνομικήσυνεργασία, και η διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών», είπε οκ. Βούγιας, διευκρινίζοντας ότι η πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότεροπλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος εκπαίδευσης και διαβίου μάθησης των Σωμάτων Ασφαλείας. «Θέλουμε την Ελληνική Αστυνομίαανοικτή στις επιρροές της κοινωνίας, με αυτοπεποίθηση και επαγγελματικήεπάρκεια στην υπηρεσία του πολίτη», πρόσθεσε ο υφυπουργός.


Εξάλλου,ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε την Αστυνομική ΔιεύθυνσηΗμαθίας, στη Βέροια, όπου ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή,Δημήτρη Παπαχρήστου για τα προβλήματα της περιοχής. Στη συνάντησησυμμετείχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Αστυνομίας,υποστράτηγος Βασίλης Κανάλης.


Ο κ. Βούγιας δεσμεύθηκε για τηνενίσχυση της υπάρχουσας υλικοτεχνικής υποδομής (περιπολικά, δίκυκλακ.λπ.), όπου διαπιστώθηκαν ελλείψεις, ενώ ανακοίνωσε και την ενδυνάμωσητων υπηρεσιών σε προσωπικό, με καλύτερη αξιοποίηση των συνοριοφυλάκων.


Εξετάστηκαν,ακόμη, οι δυνατότητες ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων με τησυγχώνευση ορισμένων, κυρίως μικρών, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.