Skip to main content

Νέα ένταση στον Έβρο με ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά

Ρίψη χημικών από την πλευρά της Τουρκίας. Στον φράχτη ενισχύονται οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις από την πλευρά της Ελλάδας.

Νέα ένταση σημειώνεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές Έβρου, κοντά στον φράχτη, όπου βρίσκονται τουρκικές δυνάμεις αλλά και ορισμένοι μετανάστες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία γίνεται ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από την πλευρά της Τουρκίας. Στον φράχτη ενισχύονται οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις από την πλευρά της Ελλάδας.

Περίπου στις 7.30 το πρωί ξεκίνησε η εκτεταμένη ρίψη χημικών από τις τουρκικές δυνάμεις για αρκετή ώρα, ενώ άμεση ήταν η απάντηση της ΕΛΑΣ και του Στρατού.

Σε συνδρομή των ελληνικών επιχειρησιακών δυνάμεων η «Αύρα» της ΕΛΑΣ έκανε ρίψεις νερού.

Παρά την ένταση από νωρίς το πρωί κοντά στον φράχτη, δεν φαίνεται να υπάρχει προσπάθεια μετακίνησης προς την ελληνική πλευρά από τους μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σημειώνεται ότι χθες ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είχε ανακοινώσει την αποστολή 1.000 αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Διαβάστε: Τούρκος ΥΠΕΣ στα σύνορα: Στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς στα σύνορα

Το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18.00 το απόγευμα, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν οκτώ άτομα. Επτά άτομα προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία. Παράλληλα, εμποδίστηκαν 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις, ενώ έχουν συλληφθεί 252 πρόσωπα.