Skip to main content

Νέα επιχείρηση για τους 40 εγκλωβισμένους στην Οξυά Καρδίτσας

Νέα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων από την Οξυά Καρδίτσας και τους γύρω οικισμούς θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Δέκα οικισμοί στην Καρδίτσα παραμένουν αποκλεισμένοι μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός. Οι κάτοικοι περιμένουν τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής να τους πάνε τρόφιμα και νερό ή και να τους μεταφέρουν σε πιο ασφαλές σημείο.

Νέα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από την Οξυά Καρδίτσας και τους γύρω οικισμούς θα πραγματοποιηθεί σήμερα, καθώς η χθεσινή προσπάθεια του ελικοπτέρου της πυροσβεστικής απέτυχε.

Τη Δευτέρα, το ελικόπτερο που δεν κατάφερε να προσγειωθεί, έριξε με γάντζο τρόφιμα, φάρμακα και νερό στον οικισμό Δάφνη.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Μουζάκι, υπό τον υφυπουργό πολίτικης προστασίας Νικό Χαρδαλιά, εξεταστήκαν τα νέα δεδομένα. Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Χαρδαλιάς το πρωί θα επιχειρήσει ελικόπτερο με εκπαιδευμένους διασώστες σε μια επιχείρηση από αέρος για τον απεγκλωβισμό κατοίκων, ενώ μικρότερο ελικόπτερο θα επιχειρήσει να προσγειωθεί σε ξέφωτο που εντοπίστηκε στην περιοχή.

Παράλληλα εκσκαφικά μηχανήματα, θα επιχειρήσουν να ανοίξουν δρόμο.