Skip to main content

Έκαψαν εργοτάξιο του μετρό - Πεδίο μάχης η Εγνατία (video)

Από τις βόμβες μολότοφ ξέσπασε φωτιά στο εργοτάξιο του μετρό, στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Εθνικής Αμύνης - Κάηκαν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις.

Νέα επεισόδια ξέσπασαν μετά την πορεία μνήμης για την επέτειο δέκα χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη Θεσσαλονίκη. Τρία μέτωπα από ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον 20 ατόμων.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 7, κουκουλοφόροι μετά το πέρας της πορείας, εξήλθαν από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και πέταξαν πλήθος πετρών και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση κρότων λάμψης και δακρυγόνα.

Από τις βόμβες μολότοφ ξέσπασε φωτιά στο εργοτάξιο του μετρό, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Εθνικής Αμύνης, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύδει άμεσα με επτά οχήματα και 20 άνδρες προκειμένου να ελέγξουν τη φωτιά. Λίγη ώρα αργότερα η φωτιά αναζοπυρώθηκε, ενώ ξέσπασε και νέα μικρότερη εστία σε κτήριο πλησίον του εργοταξίου.

Από την πυρκαγιά κάηκε το προκάτ κουβούκλιο με το φυλάκιο, τα γραφεία διοίκησης και ένας υποσταθμός της ΔΕΗ.

Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής και επιτέθηκε σε διμιρίες των ΜΑΤ με πέτρες και μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Στη συνέχεια μία τρίτη ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ, κοντά στην πύλη Εμπορίου.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική, ενώ οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απομάκρυναν τον κόσμο.