Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΚΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ»

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας στρέφεται εναντίον του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο αλλά και τον διάκονο που έγραψε «Σκάσε πια, Αμβρόσιε!»

Νέα ξέσπασμα από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιο, ο οποίος αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρό του τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο, αλλά και τον διάκονο ο οποίος του έγραψε «Σκάσε πια, Αμβρόσιε!».

Πρόκειται για δύο ιερωμένους οι οποίοι είχαν σχολιάσει δυσμενώς την μακροσκελή δήλωση του κ.κ. Αμβροσίου για τους δεκάδες νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική, όπου μέσω αυτής έριχνε τις ευθύνες  για τη «γενική καταστροφή», με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του, τους «άθεους του ΣΥΡΙΖΑ».

«Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού» έγραφε ο Mητροπολίτης σε ανάρτησή του στο blog του. «Στα 80 χρόνια της ζωής μου δεν ενθυμούμαι ποτέ μία τέτοια γενική καταστροφή στην Ελλάδα μας» είχε γράψει στην ανάρτησή του, αναφερόμενος στα πολλά πύρινα μέτωπα αλλά και άλλα φαινόμενα που καταγράφηκαν στη χώρα.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω το κείμενο του Mητροπολίτη:

«Η ανάρτησή μας της 24ης Ιουλίου τάραξε τα πνεύματα! Πολλοί ικανοποιήθησαν και ακόμη περισσότεροι σκανδαλίσθησαν! Ακόμη και ένας Διάκονος ύψωσε την φωνήν του για να μας… συνετίσει με τον απρεπή λόγο του, το γνωστό «ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ, Αμβρόσιε»!

Μεταξύ πολλών άλλων και αρκετοί Αρχιερείς εν Χριστώ Αδελφοί μας έσπευσαν να μας διορθώσουν! Να μας ανακαλέσουν στην τάξη! Κορυφαίος μεταξύ αυτών ένας πολύ νέος κατά την χειροτονία Αρχιερεύς, χειροτονήθηκε μόλις τον Ιούνιον του 2014, μας προσέβαλε, και μάλιστα με περισσή αναίδεια, γράφοντας και λέγοντας, ότι ο Καλαβρύτων «τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αμνησία»!

Η στάση όλων αυτών έχει δημιουργήσει και ένα κύμα αντιδράσεων.

Εμείς σήμερα σαν απάντηση σ’ όλα αυτά τα φαινόμενα σας παρουσιάζουμε δύο δημοσιεύματα-φωνές απελπισίας.

ΠΡΩΤΟΝ: Ένα δημοσιεύμα της 5ης Ιουλίου μέ τίτλο: «Η σιωπή αυτή της μάνας Εκκλησίας πονάει»! Το αφιερώνω στους λαλίστατους εν Χριστώ Αδελφούς μου, οι οποίοι έσπευσαν να με ευτελίσουν δημοσίως, αντιτάσσοντας το γνωστό «ο Θεός είναι αγάπη! Δεν είναι τιμωρός». Τους καταγγέλλει, ότι οι Αρχιερείς σήμερα ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με τον Θεό! «….αγαπήσαμε περισσότερο την δόξα των ανθρώπων παρά την αλήθεια και την δόξα του Θεού»!!!!!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ένα δημοσίευμα-ερωτηματολόγιο με τίτλο «απαντήστε μας κ. Άνθιμε», το οποίον αφιερώνουμε στον Σεβασμιώτατο ‘Αλεξανδρουπόλεως, στον οποίο άλλωστε και απευθύνεται!

Αυτά μόνο και μόνο για να ακούγεται και η άλλη άποψη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ