Skip to main content

Νέα επίθεση Καραμανλή σε Παπανδρέου

Εθνικό θέμα η οικονομία, είπε ο Κ. Καραμανλής. Τα οφέλη από τον αγωγό θα μείνουν στη Θράκη, διαβεβαίωσε.
Από την Αλεξανδρούπολη, την πόλη στην οποία θα καταλήγει ο πετρελαιαγωγός από το Μπουργκάς, ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε μία σκληρή επίθεση εναντίον του Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τον για "προφάσεις εν αμαρτίαις" και "ακατανόητη στάση".

Μιλώντας σε μια ενθουσιώδη συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός μίλησε για "υπόθεση εθνικών διαστάσεων που είναι η πολιτική των αγωγών", που είναι παράλληλα "κατακτήσεις για τον Έβρο", όπως είπε. 

Ο πετρελαιαγωγός  θα γίνει με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και παραγωγικών δυνάμεων, θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ τα ετήσια έσοδα περίπου 35 εκατ. δολαρίων το χρόνο θα μένουν στη Θράκη, διαβεβαίωσε ο Κ. Καραμανλής.

«Προφάσεις για, δήθεν, συνδυασμό των αγωγών με ΄ζώνες ευρυζωνικότητας΄ δεν ακούγονται σοβαρές. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Οι ισχυρισμοί του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία -ότι, τάχα, κατοχυρώνει μόνο τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς- είναι παντελώς αυθαίρετοι. Η αμφισβήτησή του βλάπτει την πολιτική που βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ελλάδος. Όποιοι και να ενοχλούνται. Γι΄ αυτό η στάση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ακατανόητη και χρωστάει σε όλους τους πολίτες καθαρές απαντήσεις» είπε ο κ. Καραμανλής.

O κ. Καραμανλής χαρακτήρισε την Οικονομία το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών, και την «πιο πιεστική, πιο επείγουσα εθνική υπόθεση», όπως είπε. Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη σχεδίου και καθαρών θέσεων και πως μιλάει με υπονοούμενα.

«Και ένα από τα υπονοούμενα αυτά, είναι σαφές: Αύξηση των φόρων», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα. Είναι μια ξεκάθαρη φορολογική απειλή: Σημαίνει αύξηση των φόρων στα νοικοκυριά. Αυξημένη επιβάρυνση σε ιδιοκτήτες και μετόχους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον φορολόγηση για τους αγρότες. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών. Και ανάμεσα στις φοροαπαλλαγές είναι επιδόματα σε ανέργους, σε πολύτεκνες μητέρες, σε νοικοκυριά ορεινών και μειονεκτικών περιοχών», ισχυρίστηκε.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής απηύθυνε μήνυμα προς τη γειτονική Τουρκία ότι «έχει υποχρέωση να σεβαστεί τη συμφωνία επανεισδοχής του 2001, για τους παράνομους μετανάστες, να ανταποκριθεί στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και να πάψει να καλύπτει τους σύγχρονους δουλέμπορους».

Υπογράμμισε τις υποχρεώσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό καλώντας την «να συμβάλει έμπρακτα σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ», ενώ σε ό,τι αφορά την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη, «η πολιτική μας -τόνισε- συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις: Πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη.

"Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με παραβάσεις και παραβιάσεις, ούτε με οποιεσδήποτε άλλες προκλήσεις. Υποχωρήσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιανόητες. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε τίποτα", κατέληξε ο πρωθυπουργός.