Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Ο Τάσος Τζήκας αναφέρθηκε στην αναβίωση μιας ιστορικής σχέσης και για νέες αναπτυξιακές προοπτικές στη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών

Μία νέα περίοδος συνεργασίας ξεκίνησε ανάμεσα στη ΔΕΗ και στην ΔΕΘ-Helexpo μετά την σημερινή φωταγώγηση του ιστορικού ιστού της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσία της διοίκησης της ΔΕΗ και της ΔΕΘ-Helexpo, φωταγωγήθηκε μόνιμα το σήμα της ΔΕΗ πάνω στον πιο παλαιό ιστό της, που κοσμεί το εκθεσιακό κέντρο για πάνω από μισό αιώνα.

Ο ιστός της ΔΕΗ κατασκευάστηκε το 1959 και ήταν τότε ο υψηλότερος της Θεσσαλονίκης, ενώ φιλοξενούσε και το μεγαλύτερο κοινόχρηστο φωτιστικό.

Για αναβίωση μίας ιστορικής σχέσης και για νέες αναπτυξιακές προοπτικές στη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας.

Ο κ. Τζήκας επισήμανε ότι από το περίπτερο της ΔΕΗ μέσα στην έκθεση (που τώρα στεγάζει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) έγινε η πρώτη πειραματική εκπομπή της τηλεόρασης το 1960, ενώ πολλές δράσεις της επιχείρησης με έμφαση στον εξηλεκτρισμό της χώρας προβλήθηκαν για πρώτη φορά σε αυτό το σημείο.

Από την πλευρά του ο Προέδρος της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, τόνισε πως οι δύο εταιρείες έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε επανεκκίνηση της συνεργασίας τους, προκειμένου να εμπλουτιστεί και να γίνει πιο καρποφόρα.

Ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι η θυγατρική της ΔΕΗ, «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» υπέγραψε με την ΔΕΘ-Helexpo πρόγραμμα για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα εργαστήριο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα στην έκθεση.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ επισήμανε επιπλέον ότι συμπίπτει η φετινή χρονιά που η έκθεση έχει Τιμώμενη Χώρα την Κίνα με τις πρωτοβουλίες συνεργασίας, τις οποίες έχει αναλάβει η ΔΕΗ με κινεζικές επιχειρήσεις.

Η ΔΕΗ, που συμμετέχει στη ΔΕΘ ανελλιπώς από το 1951, είναι σήμερα ο επίσημος και αποκλειστικός πάροχος ενέργειας του εθνικού εκθεσιακού φορέα, με μόνιμη παρουσία στις εκθέσεις και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo. Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας «συμμαχία» δύο κορυφαίων οικονομικών παραγόντων της χώρας, που σηματοδοτεί το άνοιγμα σε συνέργειες προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ