Skip to main content

Μέρισμα-μαμούθ στον ΟΛΘ - Νέα εποχή στο λιμάνι με Λιάγκο – Κούπολο

Η Γενική Συνέλευση της ΟΛΘ εξέλεξε νέο εκτελεστικό πρόεδρο τον Αθανάσιο Λιάγκο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Φράνκο Κούπολο.

Σοβαρές είναι οι συνέπειες του κορωνοϊού στη διακίνηση εμπορευμάτων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς η μείωση των συναλλαγών έχει ως αποτέλεσμα στο α΄ εξάμηνο της χρονιάς να καταγράφεται πτώση τόσο στα κοντέινερ, όσο και στο συμβατικό φορτίο.

Στον μεν Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων η υποχώρηση της διακίνησης στο εξάμηνο είναι 1%, λόγω της πολύ καλής πορείας της περιόδου από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 15 Μαρτίου. Στο συμβατικό λιμάνι η πτώση της διακίνησης το διάστημα Ιανουάριος – Ιούνιος 2020 διαμορφώθηκε στο 19,1%.

Τα στοιχεία έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΟΛΘ ΑΕ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και εξέλεξε νέο εκτελεστικό πρόεδρο τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Φράνκο Κούπολο. Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σωτήρης Θεοφάνης παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι μέτοχοι –στη συνέλευση εκπροσωπήθηκε το 79,68% των μετοχών- ενέκριναν επίσης τη διανομή μερίσματος σε ποσοστό 75% των καθαρών κερδών της χρήσης του 2019 -συνολικά 11,794 εκατ. ευρώ ή 1,17 ευρώ ανά μετοχή, περίπου 3πλάσιο από πέσι-, κάτι που σηματοδοτεί αλλαγή στη μερισματική πολιτική της εταιρείας.

Το 2019 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είχε τζίρο 69 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 16,95 εκατ. ευρώ.