Skip to main content

Νέα εποχή για τη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας

Σ΄ ένα σύγχρονο και λειτουργικό εκπαιδευτικό εργαστήρι εξοπλισμένο με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με τα πιο εξελιγμένα πρότυπα, μεταμορφώθηκε η Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Μια νέα εποχή ξεκινά για τη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας και το έργο που επιτελεί από το 2006. Η μετεγκατάστασή της σε αυτόνομο χώρο στην καρδιά της Κατερίνης, αλλά και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών ανοίγουν νέους ορίζοντες στο εκπαιδευτικό της έργο για την κατάρτιση των επιχειρηματιών του νομού.

Ο νέος χώρος

Το Επιμελητήριο Πιερίας, θέτοντας ως προτεραιότητα τη διά βίου εκπαίδευση των επιχειρηματιών – μελών του, προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση του χώρου που παλαιότερα στεγάζονταν τα γραφεία του. Σήμερα, ο χώρος έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα  σύγχρονο και λειτουργικό εκπαιδευτικό εργαστήρι εξοπλισμένο με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τη λειτουργία της Σχολής σύμφωνα με τα πιο εξελιγμένα πρότυπα.  Στο χώρο, εκτός από αίθουσες σεμιναρίων, υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο, επιχειρηματική βιβλιοθήκη και σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

Σεμινάρια με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας, πέρα από τις υλικές υποδομές, προχωρά ένα βήμα παραπάνω εμπλουτίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Σχολής με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Την ημέρα των εγκαινίων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ηλίας Κουσκουβέλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου θα υπογράψουν το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων επισφραγίζοντας μια νέα, πολλά υποσχόμενη, συνεργασία. Πλέον, στο πλαίσιο λειτουργίας της σχολής, θα υλοποιούνται σεμινάρια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι γνωστό ότι τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά αντικείμενα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναφέρονται στην οικονομία, διοίκηση και γενικότερα στην επιχειρηματική δράση.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Το Επιμελητήριο Πιερίας ισχυρός σύμμαχος των μελών του»

«Στις 31 Ιανουαρίου 2010 ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας παρέχοντας στους επιχειρηματίες του νομού μας μια υπηρεσία ευέλικτη, άρτια οργανωμένη και κυρίως χρήσιμη και απαραίτητη για την κατάρτιση και ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ζητήματα που άπτονται της δραστηριότητάς τους. Αυτή η υπηρεσία είναι δωρεάν για όλα τα μέλη μας. Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, υπογράφουμε μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την υλοποίηση σεμιναρίων με τη συμβολή ακαδημαϊκών. Παράλληλα διατηρούμε σημαντικές συνεργασίες όπως αυτές με το Παράρτημα του Α-ΤΕΙ στην Κατερίνη και το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Οικονομική και Εκπαιδευτική Ανάπτυξη. Πρόκειται για συνεργασίες δοκιμασμένες στο χρόνο που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ωφέλιμες για τον επιχειρηματικό κόσμο. Το Επιμελητήριο Πιερίας είναι ισχυρός σύμμαχος των επιχειρηματιών του νομού υλοποιώντας έργο προς όφελος όλων», δηλώνει σχετικά ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010, στις 11:30 το πρωί, με κάθεεπισημότητα εγκαινιάζονται οι νέες εγκαταστάσεις της Σχολής τουΕπιμελητηρίου Πιερίας, επί της οδού Γ. Ολυμπίου 1 (4ος όροφος – παλαιάγραφεία Επιμελητηρίου).

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν οΠρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και ΚοινωνικώνΕπιστημών Ηλίας Κουσκουβέλης και ο Ανιπρύτανης Δημήτρης Σουμπενιώτης,καθώς θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου καιΕπιμελητηρίου Πιερίας.