Skip to main content

Νέα έργα στον ΣΜΑ στον Φοίνικα

Συνάντηση είχαν, την Τρίτη, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ευθύμιος Φωτόπουλος με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, στον ΣΜΑ, στο Φοίνικα.

Συνάντηση εργασίας είχαν, την Τρίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ευθύμιος Φωτόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στο Φοίνικα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν για την τελική αδειοδότηση και την έκδοση άδειας κτιριακής επέκτασης του ΣΜΑ.

Το σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης που προβλέπει την δημιουργία 4ης πρέσας και την επέκταση του συστήματος συμπίεσης απορριμμάτων προκειμένου να εξυπηρετείται αποτελεσματικότερα η αποκομιδή με την δυνατότητα απορρόφησης μεγαλύτερου όγκου απορριμμάτων, ανέπτυξε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Αθανάσιος Παππάς. Αναφέρθηκε επίσης και στο πλαίσιο της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και της τεχνικής ανασυγκρότησης, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν: η ανακατασκευή και επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού κόστους 110.577 €, η συντήρηση του κόστους 70.867 €, η κατασκευή προστατευτικού ηχοφράγματος κόστους 230.010 €, η επισκευή δύο πρεσών κόστους 127.913 €, η επισκευή του πλυντηρίου οχημάτων συνολικού κόστους 49.175,00€ ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Υπηρεσίας και η διαδικασία απομάκρυνσης λυματολάσπης και ελαιωδών προϊόντων.

«Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και αντιμετωπίζοντας τα χρόνια, σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της οριστικής αδειοδότησης του ΣΜΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η καθυστέρηση της αδειοδότησης ταλαιπώρησε τις υπηρεσίες. Σήμερα, μετά από όλες αυτές τις ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης, λειτουργεί άψογα με όλες τις προδιαγραφές δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και σε νοσοκομείο, χωρίς οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα θορύβων, οσμών ή άλλων μολύνσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που θα κατασκευαστούν με την σύγχρονη τεχνολογία θα είναι πιο ασφαλείς και αποδοτικοί» δήλωσε ο κ Φωτόπουλος.