Skip to main content

Νέα εξέλιξη: Απομακρύνεται το χειρόφρενο στον ΟΑΣΘ

Ο Χρήστος Σπίρτζης έχει εγκρίνει την αποστολή των χρημάτων και εκτιμάται ότι έως μεθαύριο θα καταβληθούν περίπου 3 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους.

Πιθανότατα την Τετάρτη θα μπουν στον λογαριασμό του ΟΑΣΘ και από εκεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων τα χρήματα τα οποία αντιστοιχούν στη μισθοδοσία του Αυγούστου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr τα χρήματα θα προέρχονται από την προκαταβολή της δόσης Νοεμβρίου της κρατικής επιχορήγησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έχει δώσει την έγκρισή του για την αποστολή των χρημάτων από την προηγούμενη Παρασκευή και το αργότερο ως μεθαύριο εκτιμάται ότι τα χρήματα θα έχουν καταβληθεί. Θα πρόκειται για περίπου 3,04 εκατ. ευρώ, από τα 3,9 της μηνιαίας επιχορήγησης, όσα δηλαδή απαιτούνται για να εξοφληθεί ένας μήνας δεδουλευμένων. Κατόπιν αυτών φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο νέου γύρου κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες οι οποίοι συμπληρώνουν σχεδόν δυόμιση μήνες απλήρωτοι. Η εξέλιξη αυτή είναι σε γνώση του προέδρου του συνδικάτου των εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη ο οποίος εμφανίζεται πάντως επιφυλακτικός.

Νωρίς το πρωί ο κ. Τσερμενίδης είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «μέχρι το μεσημέρι περιμένω κάτι. Ωστόσο δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και εκτιμώ ότι κατά 99% την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, θα τραβήξουμε και πάλι χειρόφρενο». Πριν από λίγο ο κ. Τσερμενίδης δήλωσε στη Voria.gr ότι αυτό που περίμενε ήταν η επιβεβαίωση της πληροφορίας περί καταβολής της δόσης του Νοεμβρίου από το υπουργείο Μεταφορών. «Πράγματι, υπάρχει αυτή η πληροφορία, όμως επειδή πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν πολλές πληροφορίες διαψεύστηκαν θα πρέπει να περιμένουμε. Εάν σταλούν τα χρήματα, φυσικά και δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις. Εμείς θέλουμε να υπηρετούμε την πόλη και τους Θεσσαλονικείς, όχι να τους ταλαιπωρούμε» δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Τσερμενίδης.

Σύμφωνα, με άλλες πληροφορίες διευθύντρια του υπουργείου Οικονομικών επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη τον οποίο ενημέρωσε ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες πρόκειται να φτάσουν στα ταμεία του Οργανισμού χρήματα τα οποία οφείλει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΑΣΘ έναντι της ασκούμενης κοινωνικής πολιτικής. Τα χρήματα αυτά θα προέρχονται είτε από το υπουργείο Εργασίας για τις δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων, είτε από το υπουργείο Παιδείας για τις μετακινήσεις φοιτητών και μαθητών με μειωμένο εισιτήριο.

Πλέον, διοίκηση του ΟΑΣΘ και συνδικάτο αναμένουν την εκπλήρωση αυτών των υποσχέσεων ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη των κινητοποιήσεων, γεγονός που θα θέσει ξανά υπό ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς. Η εξόφληση του προηγούμενου μήνα καταβάλλεται στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ κάθε 12 του επόμενου, γι’ αυτό και η αυριανή μέρα θεωρείται οριακή για το ενδεχόμενο κήρυξης νέων κινητοποιήσεων.