Skip to main content

Νέα γραφεία στην Αθήνα από τη Saxo Bank

Η παρουσία της εταιρίας στην Ελλάδα αποτελεί στρατηγική κίνηση με στόχο την ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη της θέσης της στην αγορά.
Νέα γραφεία στην Αθήνα εγκαινίασε  η Saxo Bank, που εξειδικεύεται σε online συναλλαγές και επενδύσεις. Η έδρα της Saxo Bank βρίσκεται στην Κοπεγχάγη ενώ διατηρεί γραφεία σε Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η άφιξη της Saxo Bank στην Ελλάδα , αποτελεί στρατηγική κίνηση, που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη της ηγετικής της θέσης στην παροχή online επενδυτικών λύσεων σε μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη. Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τόσο την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων πελατών της, όσο και την ανάπτυξη της παροχής internet και των διαδικτυακών χρηματιστηριακών υπηρεσιών στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης, όπως τονίζεται.

Διευθυντής του Γραφείου στην Αθήνα αναλαμβάνει ο κ. Εμμανουήλ Λεμονάκης, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της Saxo Bank το 2006 και κατέχει σημαντική εμπειρία με εξειδίκευση στην αγορά της Ελλάδας και της Νότιας Ευρώπης. Ο κ. Λεμονάκης, σχολιάζοντας την έναρξη λειτουργίας του γραφείου της Αθήνας, ανέφερε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις δέκα πιο σημαντικές χώρες για τη Saxo Bank σε επίπεδο εσόδων, ενώ οι Έλληνες επενδυτές επιδεικνύουν έντονη και υψηλού επιπέδου επενδυτική δραστηριότητα, αναζητώντας διαρκώς νέες ευκαιρίες.
Όπως αναφέρθηκε, η Saxo Bank AS Ελλάς θα προσφέρει στους Έλληνες επενδυτές ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων, το οποίο περιλαμβάνει εργαλεία για πραγματοποίηση online χρηματιστηριακών συναλλαγών, διαχείριση κεφαλαίων και χαρτοφυλακίου, με πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και με την υποστήριξη έμπειρης ομάδας Ελλήνων στελεχών.