Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
x

ΝΕΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Τη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιας για τη Μακεδονία και τη Θράκης, αναλαμβάνει η μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Έτσι, η μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης θα αντικαταστήσει στο ΥΜΑΘ τη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου γεννήθηκε το 1988 και είναι το μικρότερο σε ηλικία μέλος της κυβέρνησης. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη -αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης- και σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.

Η Κ. Νοτοπούλου είναι στέλεχος της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Μέλος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», και εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014.Με συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης, έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Από το Νοέμβριο του 2016 ήταν προϊσταμένη του γραφείου της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ