Skip to main content

Νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Η κ. Χατζηγεωργίου θα αντικαταστήσει την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία κατεβαίνει υποψήφια δήμαρχος στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) αντικαθιστώντας την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία κατεβαίνει υποψήφια δήμαρχος στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, είναι από τους ανθρώπους του στενού, προσωπικού κύκλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριξαν ένθερμα τον κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, όταν ανέλαβε το κόμμα. Η στενή φιλική σχέση της με τον πρωθυπουργό χρονολογείται από τα φοιτητικά χρόνια.

Η κ. Χατζηγεωργίου είναι από τη Νεάπολη, γεννήθηκε το 1979, πήγε στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νεάπολης και σπούδασε γαλλική φιλολογία στο ΑΠΘ, ενώ κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση καθηγητών γαλλικής γλώσσας στο ΕΑΠ.

Από το 2004 ως και το 2007 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2007 ως το 2010 εργάστηκε ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση.

Από το 2010 έως το 2015 εργάστηκε ως συνεργάτιδα του αντιπροέδρου της Βουλής, Α. Κουράκη, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα ήταν διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

 

Μέλος των κινημάτων πολιτών, με έντονη πολιτική δράση όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και διεθνώς (στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και συνέδρια σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική) η κ. Χατζηγεωργίου έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με την απερχόμενη υφυπουργό, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Άλλωστε, είχε και έχει ενεργό συμμετοχή σε δομές αλληλεγγύης, συμμετείχε στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, αλλά και σε κοινωνικές δράσεις (Κοινωνικό Φροντιστήριο, Ετεροτροπία κτλ.).

Παραμένει από τα πιο συνεπή κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης (διατέλεσε γραμματέας της τοπικής νεολαίας επί Συνασπισμού και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της ίδιας οργάνωσης, ενώ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού στο 5ο και 6ο συνέδριο, όπως και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το 2013). Είναι επίσης επιστημονική συνεργάτιδα Παιδείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δημοτική σύμβουλος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών