Skip to main content

Νέα ιστοσελίδα και μητρώο εθελοντών από τον δήμο Παύλου Μελά

Ο δήμος, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, ανακοινώνει σειρά από ενέργειες που αφορούν τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό.

Σε λειτουργία θέτει τη νέα ιστοσελίδα www.pavlosmelas.ethelontes.gr ο δήμος Παύλου Μελά ανακοινώνοντας παράλληλα την ανάπτυξη Μητρώου Εθελοντών, την επιμόρφωση των Εθελοντών και άλλες σημαντικές ενέργειες, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου) και με την πεποίθηση ότι η προώθηση του εθελοντισμού αποτελεί θέμα διαρκούς προβληματισμού, καθώς επίσης και σταθερό πεδίο δράσης.

Το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Παύλου Μελά υλοποιεί το Έργο «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθησης περιβαλλοντικού εθελοντισμού στον δήμο Παύλου Μελά», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος θα οργανωθούν και θα υλοποιηθούν οι παρακάτω ενέργειες:

1.Ανάπτυξη της ιστοσελίδας www.pavlosmelas.ethelontes.gr και σχετικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα

2.Ανάπτυξη συστήματος λογισμικού διαχείρισης του Μητρώου Εθελοντών

3.Επιμόρφωση εθελοντών

4.Διοργάνωση  ημέρας αφιερωμένης στο περιβάλλον και τον Εθελοντισμό

5.Δράσεις δικτύωσης

6.Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο αντιδήμαρχος Δράσεων Εθελοντισμού Σάκης Λαζαρίδης καλούν τους πολίτες να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα που αφορά μια οργανωμένη εκστρατεία για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος σχετικά με ζητήματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού.

«Μια συλλογική προσπάθεια για να κάνουμε την πόλη που ζούμε πιο πράσινη και πιο καθαρή.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά για τους πολίτες και αφορούν κύρια στην ενίσχυση της οικολογικής τους συνείδησης και στην προώθηση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού στον δήμο Παύλου Μελά, στην  αύξηση του βαθμού ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, στη δημιουργία μόνιμου διαύλου επικοινωνίας με τους πολίτες, στην υποστήριξη και ανάδειξη εθελοντικών πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο, καθώς και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των εθελοντών.

... γιατί ο Εθελοντισμός είναι στη Φύση μας!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.