Skip to main content

Νέα ήττα Μπουτάρη με το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η αντιπολίτευση διατύπωσε αντιρρήσεις για τα έσοδα που θα χαθούν από τα ταμεία του δήμου αλλά και τις θέσεις πάρκινγκ.

Δεύτερη ήττα κατέγραψε, χθες, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς εκτός από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (δείτε εδώ), δεν κατάφερε να περάσει και τη διοικητική αποβολή για το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας.

Για το θέμα της αποβολής της εταιρείας από τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ψήφισαν, μετά από αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, 14 δημοτικοί σύμβουλοι κατά, 4 λευκό και 15 υπέρ.

Συγκεκριμένα, την ονομαστική ψηφοφορία, τη διοικητική αποβολή της εταιρείας καταψήφισαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Εντάξει», «Γειτονιές σε Δράση», «Μένουμε Θεσσαλονίκη», «Ελληνική Αυγή» και οι ανεξάρτητοι Ζέρβας, Ράπτης, Κυριζίδης, Κουράκης, Αβραμίδου και Αβαρλής.

Λευκό ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζιούτζια, Αβραμόπουλος, Τελίδης και Αρβανίτης. Υπέρ της διοικητικής αποβολής της εταιρείας από το πάρκινγκ ψήφισαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης και από τις παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Λυπάμαι για τους πρώην συναδέλφους της «Πρωτοβουλίας», κ.κ. Κουράκη, Ζέρβα, Αβραμόπουλο και Αρβανίτη που είχαν πλήρη γνώση των συζητήσεων για την πλατεία Ελευθερίας. Το κάνουν καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η αντιπολίτευση διατύπωσε αντιρρήσεις για τα έσοδα που θα χαθούν από τα ταμεία του δήμου αλλά και τις θέσεις πάρκινγκ.

Ωστόσο, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι γίνονται συζητήσεις με το λιμάνι προκειμένου να διατεθεί ένας χώρος 500 αυτοκινήτων απέναντι από τα δικαστήρια, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει το έλλειμμα. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και για το πρώην στρατόπεδο «Μυστακίδη», πάλι για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης.

Το θέμα της διοικητικής αποβολής για το πάρκινγκ πιθανότατα να έρθει εκ νέου για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο στην ερχόμενη συνεδρίαση. Η επιδίωξη της διοίκησης είναι έως το τέλος Φεβρουαρίου να αποχωρήσει η εταιρεία από το χώρο και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης (δείτε εδώ).