Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
x

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΚΡΑΦΙΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΦΩΤΟ)

Οι νέοι κάδοι συλλογής μικροαπορριμμάτων δεν θα διαθέτουν πλαστική σακούλα και έχουν τριπλάσια χωρητικότητα από τα συμβατικά καλαθάκια.

Αναβαθμίζεται ο αστικός εξοπλισμός στη ζώνη της παλιάς παραλίας, καθώς σήμερα το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην τοποθέτηση νέων κάδων συλλογής μικροαπορριμμάτων.

Τα νέα καλαθάκια, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αναπτύσσονται στην παραλιακή ζώνη στο τμήμα από την πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι και το ύψος του κτιρίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού αφήνει ένα έντονο οικολογικό αποτύπωμα, καθώς στα νέα καλαθάκια δεν γίνεται χρήση πλαστικής σακούλας. Εξάλλου, οι νέοι κάδοι συλλογής μικροαπορριμμάτων έχουν τριπλάσια χωρητικότητα από τα συμβατικά καλαθάκια, με αποτέλεσμα η διαδικασία αποκομιδής να είναι ορθολογικότερη και να εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι και εργατοώρες.

Οι καινούριοι κάδοι συλλογής μικροαπορριμμάτων που τοποθετήθηκαν στην παλιά παραλία διαθέτουν επίστρωση αντιγκράφιτι και ειδική θήκη για τα αποτσίγαρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ