Skip to main content

Νέα καταδίωξη διακινητών στη Νέα ΕΟ Καβάλας - Θεσσαλονίκης

Έπειτα από σύντομη καταδίωξη τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντοπίσθηκαν συνολικά 34 παράτυποι αλλοδαποί.

Νέα καταδίωξη διακινητών συνολικά 34 παράτυπων μεταναστών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στη Νέα Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης (ύψος κόμβου Αμφίπολης).

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, εντόπισαν στη Νέα Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης δύο φορτηγά, τα οποία επιχείρησαν να ελέγξουν.

Οι οδηγοί των οχημάτων δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν.

Έπειτα από σύντομη καταδίωξη τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό τους συνολικά 34 παράτυποι αλλοδαποί (από την Ερυθραία, τη Συρία και την Αίγυπτο), μεταξύ των οποίων και 3 ανήλικοι.

Επίσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός από το Ιράκ, συνοδηγός σε ένα εκ των δύο αυτοκινήτων που μετέφεραν τους διακινούμενους, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα σε προγενέστερο χρόνο από την ελληνοτουρκική μεθόριο, καταβάλλοντας για την μεταφορά τους χρηματικό ποσό, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.